Un GPS en un automòbil
Un GPS en un automòbil
Zagreb

Una dona condueix sense adonar-se'n de Bèlgica a Croàcia per un error del GPS

Sabine Moreau ha viatjat des de la seva ciutat natal, Solre-sur-Sambre, a Bèlgica, fins a la capital de Croàcia, Zagreb, per un error en el seu GPS. La dona, de 67 anys, pretenia fer un trajecte aproximat de 84 quilòmetres i va acabar recorrent-ne més de 1.300 sense adonar-se'n.

RedaccióActualitzat
Sabine Moreau ha viatjat des de la seva ciutat natal, Solre-sur-Sambre, a Bèlgica, fins a la capital de Croàcia, Zagreb, per un error en el seu GPS. La dona, de 67 anys, pretenia fer un trajecte aproximat de 84 quilòmetres i en va acabar recorrent més de 1.300 sense adonar-se'n.

Els errors en els sistemes GPS, que faciliten la ruta en els viatges en cotxe, no són una cosa estranya. De vegades, la manca d'actualització dels mapes o els talls de carreteres per obres fan que les indicacions facilitades no s'ajustin a les necessitats dels conductors.

És habitual fer algun trajecte equivocat amb aquests sistemes, però una usuària de Bèlgica ha tingut l'experiència més estranya coneguda fins ara en aquesta matèria.

La dona en qüestió es diu Sabine Moreau i té 67 anys. Habitant del poble belga Solre-sur-Sambre, Moreau es disposava a recollir un conegut a la capital de Bèlgica, Brussel·les. Per això va decidir utilitzar el seu vehicle i un dispositiu GPS perquè li indiqués la ruta. Un suposat error en el GPS va fer que Sabine Moreau es desviés de la ruta i acabés a la capital de Croàcia, Zagreb, a 1.300 quilòmetres de casa seva.

El fill de l'afectada en va denunciar la desaparició a les autoritats de Solre-sur-Sambre, que van iniciar les tasques de recerca de la dona. Després de registrar el seu domicili i no trobar-la, la policia va engegar una operació més àmplia per trobar la dona. No obstant això, segons informa "The Telegraph", finalment Moreau es va comunicar amb el seu fill per telèfon i li va explicar que era a Croàcia per error.

Pel que sembla, el GPS del vehicle va fallar; va marcar una ruta diferent de la introduïda i va fer que Moreau es desviés del seu objectiu. La dona ha assegurat que estava "distreta", de manera que no va tenir en compte el canvi de ruta ni l'increment de distància.

Sabine Moreau ha reconegut que durant el seu llarg viatge, de més de 1.300 quilòmetres, va veure senyals en "francès i alemany", i fins i tot cartells que senyalitzaven la proximitat de poblacions com Colònia o Frankfurt. Però ella va seguir les indicacions del GPS i no es va plantejar que poguessin estar equivocades.

Durant el seu llarg viatge, de dos dies, la dona belga de 67 anys va viure tota una aventura. A més d'haver de dormir en el seu vehicle durant algunes hores, va tenir un accident lleu i va haver de posar gasolina en diverses ocasions.
Anar al contingut