Campus de la Universitat d'Alep
Campus de la Universitat d'Alep
Alep

Almenys 83 morts i més de 150 ferits en una explosió a la universitat d'Alep, al nord de Síria

L'origen encara és indeterminat i ,de fet, les versions són contradictòries. La televisió oficial parla d'un atemptat terrorista i fonts opositores afirmen que ha estat un bombardeig aeri contra el campus, el mateix dia que començaven els exàmens.

RedaccióActualitzat
Una explosió a la universitat d'Alep, al nord de Síria, ha provocat almenys 83 morts i més de 150 ferits, segons ha informat l'Observatori Sirià dels Drets Humans, que ha advertit que la xifra podria augmentar encara més. Altres fonts rebaixen la xifra de víctimes. El campus estava molt concorregut perquè era el primer dia d'exàmens.

L'origen encara és indeterminat i, de fet, les versions són contradictòries. La televisió oficial parla d'un atemptat terrorista i fonts militars diuen que ha estat un míssil terra-aire que ha impactat al campus universitari, situat en una zona controlada per les forces governamentals.

Les milícies contràries al règim, en canvi, asseguren que ha estat un bombardeig aeri contra les facultats de Belles Arts i d'Arquitectura. El coordinador de la xarxa opositora Sham, a la província d'Alep, Mohamed Nur, ha assegurat en declaracions a l'agència EFE que l'aviació del règim ha llançat dos barrils plens d'explosius contra la Universitat, després que els serveis de seguretat han tancat l'accés a la zona. L'activista ha explicat que al campus universitari estan allotjats molts refugiats que han fugit dels barris més conflictius de la ciutat i que són escenari dels enfrontaments entre els rebels i les forces del govern.

Malgrat la guerra civil que afecta el país, la universitat d'Alep va reobrir les portes el mes d'octubre i, per tant, hi havia estudiants i professors. Aquesta, però, no ha estat l'única acció bèl·lica amb morts a Síria. En les últimes 24 hores es calcula que han mort fins a 80 sirians.
Anar al contingut