Imatge dels pits d'una noia amb la frase "I love carnaval de Reus"
Els cartell s'ha extret d'una pàgina pornogràfica i s'ha modificat per adaptar-lo al carnaval
Reus

Retiren el polèmic cartell del carnaval de Reus perquè podria vulnerar els drets d'autor

La Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval ha decidit retirar el cartell no pel seu contingut sinó perquè podria vulnerar els drets d'autor. La imatge provenia d'una web eròtica i els autors només la van editar mínimament.

RedaccióActualitzat
La Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval, la FRAC, ha decidit en assemblea retirar el polèmic cartell del carnaval de Reus que mostrava el tors d'una noia ensenyant els pits. En un comunicat, ha anunciat que la retirada es produeix perquè la imatge, que ha aixecat les crítiques per considerar-se sexista, podria vulnerar els drets d'autor.

En el comunicat, la federació de colles considera exagerat el ressò que ha tingut el cartell i desafortunades i desmesurades algunes declaracions que s'han fet, tenint en compte que es tractava d'un cartell de carnaval. També ha recordat que és l'entitat qui el tria, l'edita i el paga, i per això demana respecte per les seves decisions encara que no es comparteixin.

Abans de l'assemblea, el president de la FRAC ja alertava que si el retiraven no seria pel tema dels pits, sinó per qüestions de legalitat.

Així doncs, el polèmic cartell no sortirà, ja que la imatge provenia d'una web eròtica i els autors només la van editar mínimament.

Ara, el cartell que va quedar segon al concurs, que mostra el dibuix d'un dimoniet grassonet, serà el que anunciarà el carnaval reusenc.

Hores després que es fes públic, tant l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), com el PSC i la CUP en van demanar la retirada pel contingut sexista i la poca adequació de la fotografia al públic a qui va dirigit. Tot i que l'ajuntament reconeix l'esperit provocador i transgressor que caracteritza la celebració del carnaval i dóna suport totalment a aquesta festa popular tan arrelada a la ciutat històricament, Carles Pellicer va convidar la FRAC a reflexionar i a retirar el cartell, segons han informat fonts municipals.

Anar al contingut