Barcelona

L'Any Espriu arrencarà el pròxim 23 de gener al Palau de la Música amb un acte de reivindicació nacional

La cita serà el pròxim 23 de gener al Palau de la Música i donarà el tret de sortida a la commemoració del centenari del naixement del poeta Salvador Espriu.

RedaccióActualitzat
Aquest 2013 en fa cent que va néixer Salvador Espriu. I per commemorar aquest centenari, la Generalitat organitzarà durant el 2013 un seguit d'actes dedicats al poeta. D'aquesta manera, el món de Salvador Espriu omplirà durant tot aquest any ciutats i pobles de Catalunya a través de nombrosos espectacles teatrals, musicals, audiovisuals i simposis. Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'Any Espriu, amb un pressupost d'1,5 milions d'euros serà una "bola de neu" que anirà creixent.

L'Any Espriu, que durà per lema el seu vers "Ens mantindrem fidels", arrencarà oficialment dimecres que ve amb un acte al Palau de la Música Catalana de reivindicació nacional que comptarà, entre d'altres, amb els artistes Miquel de Palol, Pere Arquillué o Sílvia Pérez Cruz.

Més endavant s'organitzaran diverses exposicions i actes commemoratius, com una gran mostra al CCCB comissariada per Xavier Bru de Sala, comissari de l'Any Espriu, i per Julià Guillamon. A Barcelona, està previst que s'instal·li una escultura dedicada a Espriu, però encara se'n desconeix la ubicació.

TV3 i Catalunya Ràdio tindran una col·laboració destacada en l'homenatge a un escriptor que alguns fins i tot qualifiquen de "visionari". Així, entre d'altres, durant els 365 dies de l'any tindran alguna dosi espriuenca a través de la "Frase del dia", que es difondrà a través dels mitjans de comunicació del país, així com en espais de masses -com el metro- aspirant a arribar a dos milions diaris de ciutadans.

A més, s'ha començat a construir el web anyespriu.cat, que al llarg de tot l'any s'anirà omplint de nous continguts, tal com aquest dimecres ha piulat Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut