Banderes de la UE onegen a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les (Foto: EFE)
Banderes de la UE onegen a la seu de la Comissió Europea
Brussel·les

L'eurocambra reclama repartir de forma "justa" entre administracions els esforços pel dèficit

El Parlament Europeu reclama que els esforços de consolidació fiscal es reparteixin de forma "justa" entre l'administració central i les territorials. A més, recomana eliminar els ministeris que tinguin les competències transferides.

RedaccióActualitzat
El Parlament Europeu demana als estats membres que reparteixin de forma "justa" els esforços per reduir el dèficit. És a dir, que els governs centrals facin arribar a les autonomies la flexibilització de l'objectiu de dèficit que se'ls ha concedit. Textualment, l'eurocambra demana que els esforços de consolidació fiscal es reparteixin de forma "justa" entre l'administració central i les territorials. Aquesta és una de les recomanacions que fa la cambra a l'informe anual sobre finances públiques. I això tenint en compte els serveis que proporcionen.

I és que en un altre punt, l'informe reclama suprimir els ministeris que no tenen competències perquè les tenen transferides. Diu que no tenen eficiència i que conviden al malbaratament.

L'informe sobre finances públiques en la unió econòmica i monetària també adverteix del perill que la complexitat de les relacions entre les administracions pugui entorpir els programes de reducció del dèficit.

Aquests són els tres punts principals inclosos en la resolució sobre les finances públiques a la zona euro. Arran del que diu l'informe del Parlament Europeu, cal recordar que Catalunya ha denunciat reiteradament que el govern espanyol ha decidit que l'administració central es quedi amb tota la flexibilització del dèficit i posi "les autonomies contra les cordes", segons ha dit el president Mas aquest dimecres mateix en una entrevista a Catalunya Ràdio, obligant-los a fer el gros de les retallades per complir amb el dèficit. A més, segons Mas, el govern Rajoy tampoc els deixa incrementar els ingressos amb impostos que recorre al Constitucional de forma reiterada.

Anar al contingut