Imatge d'arxiu d'un avió de la companyia aèria Delta
Imatge d'arxiu d'un avió de la companyia aèria Delta
Barcelona

El nombre de catalans que emigren a l'estranger es dobla en un any

L'emigració dels joves que fugen a l'estranger en busca de feina és un fenomen cada vegada més alarmant. En un any s'ha doblat el nombre de catalans que han pres la decisió de marxar de Catalunya, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística.

RedaccióActualitzat
L'any 2011, 6.200 catalans van decidir fer camí i buscar noves oportunitats fora de Catalunya. L'any que tot just acaba, al 2012, han pres la mateixa opció 11.500 persones, gairebé el doble. Només la meitat dels joves catalans tenen un contracte de treball, segons el nou informe que ha fet públic l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Segons el nou informe, el 49% dels joves d'entre 16 i 24 es troben a l'atur i busquen feina en un context on és difícil trobar-ne. Així doncs, l'única solució sembla anar a buscar-ne fora.

Un exemple ben clar és el de l'Esther, una enginyera de camins que és a l'atur des que un ERO a l'Institut Català del Sòl va fer fora 173 treballadors, entres els quals hi figurava el seu nom. El Centre Europa Jove és un espai destinat als joves que necessiten informació, orientació i assessorament i que volen participar en programes de mobilitat a Europa. La demanda dels serveis que ofereix aquest centre ha augmentat significativament en els últims mesos, amb casos com el de l'Esther, joves que s'han cansat de buscar feina a Catalunya i han decidit marxar a altres països.

Els països estrangers també s'han assabentat de quina és la situació laboral de Catalunya i han iniciat campanyes de programes que busquen importar al seu país treballadors catalans, en aquest cas. Les campanyes organitzades per buscar mà d'obra a Catalunya, com les que van fer Alemanya o el Quebec fa uns mesos, han tingut una participació més alta del que s'esperava.

Aquest últim any 2012, han emigrat a l'estranger gairebé 5.000 catalans més que l'any 2009, però el que és més alarmant és que en un any s'hagi doblat el nombre d'emigrants de Catalunya.
Anar al contingut