Una imatge de l'exterior de l'empresa Tradema
Tradema va anunciar fa setmanes que tancava
Solsona

Preacord entre direcció i treballadors de Tradema per tancar la planta de Solsona

El punt més complicat de l'acord han estat les indemnitzacions per als 140 treballadors acomiadats, que finalment seran de 35 dies per any treballat amb un màxim de 21 mesualitats. També s'han pactat les condicions per als treballadors traslladats a altes plantes, una quarantena, i les 16 prejubilacions.

RedaccióActualitzat
Els treballadors i la direcció de l'empresa Tradema, de Solsona, han arribat a un preacord sobre les condicions de tancament de la planta. El punt més complicat de l'acord han estat les indemnitzacions per als 140 treballadors acomiadats, que finalment seran de 35 dies per any treballat amb un màxim de 21 mensualitats. També s'han pactat les condicions per als treballadors traslladats a altes plantes, una quarantena, i les 16 prejubilacions.

La reunió ha estat molt llarga, de més de quinze hores, i s'ha acabat ben entrada la matinada. Ara, una assemblea dels treballadors haurà de ratificat l'acord.

Tradema, fabricant de taulers i conglomerats, és un dels principals proveïdors de la multinacional sueca Ikea. La multinacional propietària, la portuguesa Soane, ha decidit tancat la planta de Solsona i concentrar l'activitat a la fàbrica de Linares (Jaén).

Segons el comitè d'empresa de Tradema, el tancament de la fàbrica, la més important de la comarca, afectarà unes 500 famílies catalanes, perquè en depenen 140 treballadors directes i 160 d'indirectes, a més de molts petits tallers i serradors que subministren a Tradema.

Anar al contingut