Borrasca escocesa a Catalunya per al cap de setmana

Després d'un inici d'any amb total estabilitat, des del cap de setmana passat l'atmosfera ha fet un fort tomb i sembla que la situació del proper dissabte i diumenge vol ser de manual.

Actualitzat
Després d'un inici d'any amb total estabilitat, des del cap de setmana passat l'atmosfera ha fet un fort tomb i sembla que la situació del proper dissabte i diumenge vol ser de manual.


Us presentem el mapa isobàric del pròxim diumenge a les 0 hores. El centre de la pertorbació se situarà sobre Catalunya amb una pressió que rondarà els 980 hPa, similar a les borrasques que transiten per Escòcia. La borrasca viatjarà a gran velocitat, el dia 18 es trobarà a l'oest de les Açores, el dia 19 davant de Galícia i el dia 20 a casa nostra. La pressió atmosfèrica, a Catalunya, caurà 28 hPa en 48 hores, passarem dels 1010 hPa de divendres als 982 hPa de diumenge.

Tindrem dues de les conseqüències directes de l'arribada d'aquesta gran i profunda pertorbació, tot i que dependrà de la ubicació final del centre de la borrasca:

- Un dissabte de pluges generals, més abundants a les comarques de Girona i Pirineu oriental. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions al Pirineu, Prepirineu i prelitoral sud poden superar els 50 mm i, localment, superar els 100 mm al Pirineu oriental. Aquestes quantitats representarien un gran paquet de neu al Pirineu de Girona, el menys afavorit per les nevades dels darrers dies.

- Fortes ventades diumenge. El nucli de la borrasca viatjarà cap a les Balears. El mapa de la dreta indica la direcció i força del vent. Les ventades podran ser molt fortes al Pirineu, Empordà, Terres de l'Ebre, Castelló i Balears amb cops superiors als 120 km/h.

Aquesta és una d'aquelles situacions que caldrà seguir-les amb molt de detall, ja que qualsevol modificació en el recorregut de la pertorbació podria fer canviar el resultat final.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut