Imatge radiogràfica d'un cap
Imatge radiogràfica d'un cap
Madrid

Científics espanyols creen una vacuna per prevenir i frenar l'Alzheimer

L'han desenvolupat un grup de científics espanyols. Es tracta de la primera vacuna que es demostra efectiva en ratolins. Amb tot, en el millor dels casos no estarà a punt per a humans fins d'aquí uns 8 o 10 anys.

RedaccióActualitzat
Un grup de científics espanyols ha desenvolupat una vacuna experimental que serveix per prevenir i tractar l'Alzheimer. Es tracta de la primera vacuna que serveix tant per prevenir com per combatre l'Alzheimer i s'ha demostrat efectiva en ratolins. Els mateixos investigadors són molt prudents i adverteixen que, en el millor dels casos, la vacuna no estaria a punt per a humans fins d'aquí uns 8 o 10 anys.

A més, la vacuna ja ha obtingut la patent per fabricar-la als Estats Units. Segons ha explicat a Madrid el principal investigador del grup, el doctor Ramón Cacabelos, els estudis científics realitzats han mostrat que la vacuna ha aconseguit que els ratolins no desenvolupessin Alzheimer o que en milloressin els símptomes en el cas que ja estiguessin afectats.

El prototip desenvolupat per aquest equip millora altres assajos que s'havien fet però que han fracassat en el moment de provar-se en humans. De tota manera, Cacabelos ha admès que la vacuna - tal com està dissenyada- només serviria per a la meitat de les persones afectades.
Anar al contingut