El temps es complica pel cap de setmana

Aquest dissabte s'esperen pluges generals. Les precipitacions més abundants seran a la cara sud del Pirineu de Lleida, on es poden arribar als 100 litres. La cota de neu a 2.000 metres al matí, però baixant a la tarda.

Actualitzat
El temps, lluny d'estabilitzar-se, es complicarà de cara a dissabte i diumenge, tot i que els nous mapes marquen una situació diferent a la prevista inicialment pel cap de setmana. Es confirma que ens trobarem davant de l'arribada d'una gran i profunda pertorbació, que ens portarà una ràpida caiguda de la pressió atmosfèrica, precipitacions abundoses i vents molt forts, però la nova previsió indica que el centre de baixes pressions quedarà situat una mica més cap al nord, i això farà canviar dràsticament la distribució de les pluges i el patró de vents.

Dissabte, el dia estarà força tapat a causa del pas constant de nuvolades. El desplaçament de la pertorbació cap al nord provocarà que la incidència dels núvols no sigui tan gran a la costa. El gruix de les precipitacions caurà, sobretot, al vessant sud del Pirineu de Lleida, tot i que es preveuen ruixats puntualment intensos a tot Catalunya, amb més probabilitat al prelitoral. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya, per acumulacions de més de 100 mm en 24 hores.

El vent bufarà del sud durant gran part del dia, amb alguns cops moderats al matí, sobretot al Pirineu. A partir de mitja tarda començarà a girar, de manera que el mestral entrarà a les Terres de l'Ebre.

Les temperatures pujaran arreu. La matinada serà més suau a tot el país i les màximes repuntaran de manera més evident a l'Empordà. La cota de neu tornarà a baixar, dels 2000 metres inicials cap als 1800-1600 al vespre. Al vessand nord caurà fins als 1000 metres.

El canvi de temps també es notarà a les Balears, on hi haurà ruixats localment moderats i vents forts del sud-oest. La pluja serà molt minsa al País Valencià. El sud-oest bufarà fort a Alacant.

Si la tendència que marquen els mapes d'avui es manté, diumenge el panorama canviarà totalment. Quedaran núvols i alguns ruixats de matinada i al matí, en retirada pel litoral central i també al Pirineu, però a partir de migdia tendiran a desaparèixer i s'obriran grans clarianes.

 El protagonista del dia, més que la pluja, serà el vent: el centre de baixes pressions quedarà ubicat davant de Còrsega i deixarà pas a la tramuntana i el mestral, que bufaran amb intensitat forta o molt forta al Pirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre.

Les temperatures mínimes baixaran clarament gairebé arreu, tret segurament de l'Empordà, mentre que les màximes cauran de manera més significativa al Pirineu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut