Madrid

De Cospedal nega que Bárcenas pagués sobresous en diner negre a la cúpula del PP

La número dos del PP surt al pas de les acusacions que publica "El Mundo", segons les quals l'extresorer Luis Bárcenas entregava sobres d'entre 5.000 i 15.000 euros mensuals a alguns dirigents del partit.

RedaccióActualitzat
La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha negat rotundament que l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, pagués sobresous en negre a una part de la cúpula del partit durant el seu mandat i ha dit que tampoc li consta que passés amb anterioritat.

La número dos ha sortit d'aquesta manera al pas de les acusacions que el diari "El Mundo" fa en la seva edició d'aquest divendres, segons les quals Bárcenas repartia sobres d'entre 5.000 i 15.000 euros mensuals procedents de constructores, empreses de seguretat i donacions a alguns dirigents.

En declaracions a la cadena Cope, la dirigent popular ha defensat que la comptabilitat del PP és "clara i diàfana". Diu que no coneix cap altra comptabilitat i ha advertit que el seu partit no accepta "amenaces ni xantatges de ningú".

L'extresorer popular, que afronta una pena de presó per la seva presumpta implicació en el "cas Gürtel", va amenaçar de treure a la llum la suposada comptabilitat B del partit si el PP no l'ajuda a lliurar-se'n.

"A l'avantguarda en la lluita contra la corrupció"

També el vicesecretari general de Política Autonòmica i Local de la formació, Javier Arenas, ha volgut negar "taxativament" les informacions publicades pel diari madrileny. Segons Arenas, mentre va ser número 2 de la formació, entre el 1999 i el 2003, no es van pagar sous en B als dirigents populars, ni tampoc en les etapes anteriors.

Arenas ha afirmat que "el PP sempre ha estat a l'avantguarda en la lluita contra la corrupció", i sobre la possibilitat que el PP obri una investigació per tractar l'afer, s'ha remès a les declaracions de l'actual número 2 de la formació. "Ens sentim molt orgullosos dels dirigents actuals del partit, també dels del passat, no ens sentim de cap manera víctimes de cap xantatge", ha conclòs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut