Bustos, el passat 2 de desembre a la sortida dels jutjats després de declarar durant sis hores
Bustos va fer la petició als jutjats el 10 de gener passat
Sabadell

Bustos sol·licita tornar a declarar per aclarir qüestions relacionades amb el "cas Mercuri"

L'alcalde de Sabadell vol tornar davant del jutge per aclarir algunes qüestions relacionades amb el "cas Mercuri". La petició la va fer el dia 10 de gener però l'ha fet pública avui, coincidint amb informacions periodístiques que el relacionen amb la comissió de nou delictes.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha demanat tornar a declarar davant el jutge que instrueix el "cas Mercuri" per aclarir algunes qüestions relacionades amb la investigació. Així ho ha fet saber en un comunicat fet públic per l'Ajuntament coincidint amb la publicació aquest divendres a "El Periódico" que els Mossos el relacionen amb nou delictes.

Bustos va fer aquesta petició el 10 de gener "en l'exercici de la meva defensa i per aclarir qüestions sobre les quals vaig declarar el 2 de desembre passat", segons ha explicat. L'alcalde també indica que es tracta de qüestions "sobre les quals ara he pogut recopilar més informació i documentació".

Fins ara no s'ha confirmat la participació de Manuel Bustos en la presumpta trama de corrupció urbanística i cobrament de comissions en què està implicat. Segons informacions periodístiques, que citen fonts de la investigació, s'han detectat fins a nou casos que esquitxen l'alcalde i on hauria actuat il·legalment. Bustos hauria incorregut en diferents delictes de tràfic d'influència, malversació de fons, omissió del deure o retirada de multes. En cap cas se l'acusa de rebre comissions.

L'alcalde considera que s'està atacant la seva figura amb la intenció de deteriorar la seva imatge i la del Partit dels Socialistes de manera inequívoca.

L'alcalde afirma que vol col·laborar al màxim amb la justícia perquè "tot plegat s'aclareixi al més aviat possible i per deixar clara tant la meva innocència com la dels companys del consistori presumptament implicats." Bustos ha explicat aquest matí aquesta demanda als portaveus dels grups municipals.

Anar al contingut