Alger

La televisió algeriana mostra les primeres imatges d'ostatges alliberats

Algèria assegura haver alliberat més de la meitat dels 132 estrangers presos com a ostatges. L'operació continua encara per alliberar un altre grup d'ostatges que continua retingut en una part de les instal·lacions.

RedaccióActualitzat
La televisió estatal algeriana ha mostrat les primeres imatges d'ostatges algerians i estrangers alliberats per les forces especials de l'exèrcit dels seus raptors, que encara retenen un nombre indeterminat de persones a la central de gas a In Amenes, al sud-est d'Algèria.

La majoria dels alliberats que han aparegut davant les càmeres són filipins, britànics i turcs, així com altres estrangers dels quals no s'ha dit la seva nacionalitat. Tot ells han explicat l'alleujament que sentien després de ser rescatats i han lloat l'actuació de l'exèrcit algerià.

Les imatges han mostrat els ostatges, visiblement cansats, pujant a un autobús per ser evacuats de la zona.

La televisió també ha mostrat imatges de ferits a l'hospital d'In Amenes, ciutat situada a uns 40 quilòmetres de les instal·lacions de la planta assaltada, però no ha donat xifres ni de morts ni de ferits. També ha mostrat el ministre d'Energia, Yusef Yusfi, visitant diversos ferits ingressats en un hospital de la capital del país.

Les autoritats algerianes han anunciat l'alliberament de més de la meitat dels 132 ostatges estrangers, així com la de 573 algerians, que estaven en mans d'un grup terrorista que dimecres va assaltar la planta de gas.

Segons un balanç provisional recollit per l'agència estatal, l'operació continua per alliberar un altre grup d'ostatges que està retingut en una part de les instal·lacions. La font també ha indicat que diversos treballadors estrangers s'han amagat en diferents punts d'aquest gran complex de gas que operen les empreses algeriana Sonatrach, la britànica BP i la noruega Statoil.

En aquests moments, les autoritats estan intentant negociar amb els assaltants per aconseguir una "solució pacífica" abans de tornar a intervenir-hi, segons la font citada per l'agència.

L'atac va ser reivindicat pel líder terrorista Mokhtar Bel Mokhtar, que segons el ministre d'Interior algerià, Dahu Uld Kablia, va organitzar, dirigir i supervisar l'atac des de Líbia, a la frontera amb la província d'Ilizi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut