Vista del camp de gas de Tigentourine segrestat per islamistes
L'ocupació de la planta de gas per part de milicians d'Al-Qaeda va començar dimecres
Alger, Algèria

L'operació militar per posar fi al segrest acaba amb un altre bany de sang

Un últim assalt de les forces algerianes acaba amb la crisi dels ostatges a la planta de gas, amb un balanç, encara provisional, de 23 ostatges i 32 militants islamistes morts i desenes de desapareguts. Hollande evita demanar explicacions al govern d'Alger.

RedaccióActualitzat
L'operació militar de l'exèrcit algerià per alliberar treballadors de la planta gasística d'In Amenas s'ha acabat aquest dissabte a la tarda amb un nou bany de sang.

El Ministeri de l'Interior algerià ha informat que el balanç final de l'assalt a la planta gasística de In Amenas és de 32 milicians i 23 ostatges morts. Aquesta xifra inclou tots els morts des que el passat dimecres un grup de milicians islamistes van prendre les instal·lacions de la petrolera BP i van capturar centenars de treballadors, inclosos desenes d'estrangers.

"Aquesta intervenció ha propiciat l'alliberament de 685 treballadors algerians i 107 d'estrangers i s'ha saldat amb 32 terroristes i 23 persones més mortes", ha indicat el Ministeri de l'Interior algerià, segons recull l'agència de notícies APS.

En l'operació, feta per les forces especials de l'Exèrcit algerià, s'han confiscat "sis fusells metralladors FMPK, 21 fusells PMAK, dos fusells amb mira telescòpica, dos morters de 60 mil·límetres amb projectils, sis coets de tipus C5 de 60 mil·límetres amb rampes de llançament, dues RPG7 amb vuit coets i deu granades en armilles explosives", segons el comunicat oficial.

El Ministeri de l'Interior es refereix també al grup atacant, compost per 32 milicians, tres d'ells algerians.

Els segrestadors tenien experts en explosius. El grup terrorista va accedir al territori nacional des dels països limítrofs en diversos vehicles tot terreny.

La fi de l'assalt l'ha anunciada la televisió d'Algèria i ha estat confirmada pels governs noruec i britànic.
Anar al contingut