Gualba

S'eleven a 42 els intoxicats a l'església de Gualba per la mala combustió de la calefacció

Setze persones, tres de les quals en estat greu, van ser traslladades a diversos centres hospitalaris. Els afectats assistien a un concert simfònic amb motiu de la Festa Major d'hivern quan van passar els fets.

RedaccióActualitzat
Ja són 42 els veïns de Gualba, al Vallès Oriental, inclosos l'alcalde i el rector de la parròquia, els que han hagut de rebre assistència mèdica a causa d'una intoxicació per monòxid de carboni aquest dissabte al vespre a l'església del poble quan assistien a un concert. Tot indica que la causa va ser la mala combustió d'unes estufes de gas. Setze dels afectats, tres dels quals en estat greu, van haver de ser repartits per diversos hospitals.

Un centenar de persones omplien l'església parroquial de Sant Vicenç per assistir a un concert simfònic en el marc de la programació de la Festa Major d'hivern. Ningú es va trobar malament durant l'acte però posteriorment molts van sentir-se marejats, amb mal de cap, vòmits i fins i tot pèrdues de coneixement.

L'ajuntament va habilitar les seves dependències per atendre els intoxicats. El Servei d'Emergències Mèdiques es va desplaçar al lloc dels fets amb sis unitats i també hi va anar una ambulància dels Bombers per donar-los suport, així com dues dotacions dels Mossos. Alguns afectats es van desplaçar als centres sanitaris amb cotxes particulars.

La majoria dels intoxicats van poder tornar a casa però setze van ser traslladats als hospitals de Sant Celoni, Palamós i al Moisès Broggi de Sant Joan Despí. Entre els afectats hi ha tres persones -un nen de vuit anys i dues dones de 50 i 81- que van rebre tractament a la cambra hiperbàrica de l'Hospital de Palamós, especial per a casos d'intoxicació.

Després de l'ensurt inicial i de la confusió generada al poble, es va anar aclarint el motiu de la intoxicació. L'origen sembla que seria el mal estat de la calefacció de gas de l'església on es feia el concert. Els bombers van comprovar que els cremadors de les estufes no anaven bé i van ventilar el temple.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut