El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha entregat l'informe anual de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura a la presidenta de…
Rafael Ribó ha entregat l'informe sobre la tortura a la presidenta del Parlament (Foto: ACN)
Barcelona

El síndic de greuges detecta un increment de les queixes per possibles maltractaments a Brians 2

El síndic de greuges ha presentat un informe que recull un increment de maltractaments denunciats per una vintena de presos de Brians 2. L'informe, elaborat per l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura, ha estat lliurat aquest dilluns a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

RedaccióActualitzat
El síndic de greuges i l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura han detectat un increment de les queixes per possibles maltractaments a la presó de Brians 2 i que els funcionaris no reconeixen. El síndic, Rafael Ribó, ha explicat que són una vintena de denúncies, tot i que en cap d'elles hi ha informe mèdic que ho acrediti.

Ribó ha dit que Brians 2 és el centre penitenciari que acumula més denúncies i dóna credibilitat al relat "coherent" dels presos. Així ho recull l'informe anual de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura, que recomana, entre d'altres aspectes, la identificació dels funcionaris o la generalització de la videovigilància com a element per evitar agressions i episodis violents.

El síndic ha recordat que encara no ha pogut visitar el CIE de la Zona Franca i ha criticat el retard amb què s'està elaborant el reglament d'aquest tipus d'institució.

Rafael Ribó ha entregat l'informe aquest dilluns a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.


Anar al contingut