Imatge de la resolució crítica amb Duran aprovada per CDC de Barcelona
Imatge de la resolució crítica amb Duran aprovada per CDC de Barcelona
Barcelona

CDC de Barcelona aprova una resolució de rebuig a Duran per les declaracions sobre el procés sobiranista

La Federació de Barcelona de Convergència Democràtica ha aprovat una resolució crítica amb el líder d'Unió perquè les seves constants declaracions sobre el dret a decidir afecten la cohesió interna i perjudiquen la imatge de CiU. A més, li atribueixen la pèrdua de suports del 25-N.

RedaccióActualitzat
Les constants declaracions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, sobre com hauria d'anar el procés sobiranista i com s'hauria de fer la consulta, han estat criticades pel partit amb qui forma federació, CDC. Concretament, ha estat la Federació de Barcelona de Convergència Democràtica qui ha aprovat una resolució de rebuig a Duran i Lleida pel paper que està jugant en les darreres setmanes en el debat entorn al dret a decidir.

En un acte gairebé sense precedents, el consell de Convergència Democràtica a Barcelona ha aprovat una resolució on afirma que les discrepàncies sobre el dret a decidir expressades per Duran afecten la cohesió interna i dilueixen el compromís de la federació de convocar la consulta. A més, també atribueixen a Duran i Lleida la pèrdua de suports electorals el 25 de novembre passat.

Segons el document, les paraules de Duran sobre el dret a decidir expressades en les últimes setmanes també estan generant confusió i frustració en l'electorat. En aquest sentit, han criticat també les declaracions en què el líder d'Unió s'ha referit al posicionament de Mas sobre el dret a decidir.

Per això, Convergència a la capital catalana traslladarà el seu malestar a l'executiva del partit perquè prengui mesures urgents per evitar el "desprestigi" i la "desafecció" que provoquen declaracions com les de Duran. Cal recordar que el líder d'Unió va arribar a dir que en cas de fer-se la consulta ell votaria "no".

El text es va aprovar dilluns al vespre per unanimitat en un consell al qual van assistir Oriol Pujol i Josep Rull, tot i que ells no participaven en la votació.





Anar al contingut