Rubalcaba, en una imatge d'arxiu
Rubalcaba demanarà a l'Audiència Nacional que investigui els suposats "comptes B" del PP
Madrid

El PSOE demanarà a l'Audiència Nacional que investigui els suposats "comptes B" del PP

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que aquest dimecres formalitzaran una denúncia davant l'instructor del "cas Gürtel" a l'Audiència Nacional perquè investigui les informacions sobre els suposats "comptes B" al PP i citi a declarar l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que aquest dimecres formalitzaran una denúncia davant l'instructor del "cas Gürtel" a l'Audiència Nacional perquè investigui les informacions sobre els suposats "comptes B" al PP i citi a declarar l'extresorer del partit, Luis Bárcenas.

La denúncia del PSOE aportarà les informacions de premsa publicades els últims dies, segons les quals Bárcenas hauria pagat sobresous als dirigents del partit, i les declaracions que diferents membres d'aquesta formació han fet sobre el tema.

També demanaran al jutge que prengui declaració a Bárcenas i que aclareixi si al compte que té a Suïssa hi figuren més titulars.

En declaracions als periodistes, Rubalcaba ha dit que el PP va fer ahir "un anunci exòtic" en anunciar que demanaran una auditoria externa sobre els seus comptes. "Serà la primera auditoria de la història sobre un compte B. No entenc com es pot auditar un compte que per la seva pròpia naturalesa és oculta i està fora de la comptabilitat", ha dit.

El líder del PSOE també ha dit quer sembla que el PP comença a fer marxa enrere en rebutjar que el president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, comparegui en sessió extraordinària al Congrés per donar explicacions sobre el "cas Bárcenas" i ha afegit que és una mala notícia que es negui al Congrés la possibilitat de discutir una cosa tan seriosa com la que està passant.

Rubalcaba considera que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que demà compareixerà al Congrés, ha d'explicar "com s'ha fet l'amnistia fiscal" i si ha beneficiat Bárcenas, i ha recordat que el PSOE ja va advertir que aquesta mesura podria suposar que se'n beneficiessin "els defraudadors i els delinqüents". "El que mai no vaig imaginar-me, ha destacat Rubalcaba, és que un dels delinqüents seria el senyor Bárcenas."

Si s'arriba a confirmar, el PSOE demanarà que Montoro deixi el Ministeri d'Hisenda perquè, segons Rubalcaba, "no li pot demanar un esforç fiscal als ciutadans qui ha muntat una amnistia fiscal que ha permès que Bárcenas i altres Bárcenas més es colin o blanquegin els diners producte del delicte".

Sobre el pacte per la corrupció que Rajoy ha demanat als partits, el líder del PSOE ha assenyalat que, tot i haver constatat personalment que la corrupció està danyant la democràcia, "aquest no és el moment".

Rubalcaba, que no té coneixement que els populars s'hagin posat en contacte amb els socialistes per concretar aquest pacte, considera que ara és "el moment en què el PSOE ha de demanar-li al govern espanyol que aclareixi la seva responsabilitat i el govern espanyol o el PP han d'aclarir la seva responsabilitat".


Anar al contingut