El ministre de Finances japonès, Taro Aso.
El ministre de Finances japonès, Taro Aso.
Japó

El ministre de Finances japonès demana als vells que s'afanyin a morir

Taro Aso, tot i haver demanat disculpes, ha reconegut que el que va dir és el que pensa: "Crec que és important no prolongar la vida amb tractaments i ser capaç de passar els últims dies de vida en pau."

Actualitzat
El ministre de finances del Japó, Taro Aso, de 72 anys, ha soprès tothom en demanar a la gent gran del seu país que "que s'afanyin i es morin" per així alleujar la càrrega fiscal i les despeses mèdiques del govern. Aquestes paraules eren la resposta d'Aso a una pregunta sobre el cost de les unitats de reanimació i els tractaments per allargar la vida -que fan del Japó un dels països amb major esperança de vida- en una reunió del Consell Nacional de Seguretat Social. Actualment, una quarta part de la població del Japó que és d' uns 128 milions d'habitants, són majors de 60 anys. Aquesta proporció augmentaria un 40% en els pròxims 50 anys.

Taro Aso és conegut per les seves declaracions polèmiques. Tot i haver demanat disculpes per aquestes últimes paraules, Aso ha reconegut que el que va dir és el que realment pensa: "Crec que és important no prolongar la vida amb tractaments i ser capaç de passar els últims dies de vida en pau".

El 2008, quan va ser primer ministre, Aso va demanar als jubilats que cuidessin millor de la seva salut per alleujar la despesa pública. "Per què he de pagar per les persones que només mengen i beuen i no fan cap esforç?", va ser la frase polèmica en aquella ocasió.
Anar al contingut