Detalls del comunicat de Pelegrí (Foto: Unió)
El comunicat de Pelegrí en defensa de Duran és contundent (Foto: Unió)
Barcelona

Pelegrí repta Convergència a replantejar l'acord amb Unió per les crítiques a Duran

El número dos d'Unió respon amb contundència a les crítiques que la federació barcelonina de Convergència ha fet a Josep Antoni Duran i Lleida, acusant-lo de deslleial per les seves opinions sobre el dret a decidir. Pelegrí diu que, si algú està descontent amb la federació, caldrà replantejar-ne l'acord. El mateix Duran diu que espera una rectificació per part de la direcció nacional de Convergència.

RedaccióActualitzat
S'eleva la tensió entre Convergència i Unió. Primer han estat les crítiques que la Federació de Barcelona Ciutat de CDC ha fet a Josep Antoni Duran i Lleida, acusant-lo de "malmetre la imatge de la federació" per les declaracions que ha fet sobre el dret a decidir. Després, el president de la Intercomarcal de Barcelona d'Unió, Gerard Ardanuy, ha demanat respecte per Duran i ha afirmat en un comunicat que Unió és lleial al programa de la federació.

Però la cosa no ha quedat aquí. El mateix Duran i Lleida els ha contestat per Twitter i no ha obviat que aquesta nova polèmica l'ha enxampat novament a Xile, on ja era quan es va fer públic l'acord per resoldre el "cas Pallerols". "A Xile em trobo amb comunicat CDC Bcn Ciutat. Sempre sorpreses a Xile! És una gravíssima irresponsabilitat. Espero què diu CDC nacional", ha piulat.

També la portaveu d'Unió, Marta Llorens, ha recorregut a Twitter per defensar el seu líder. "CDC de Barcelona vol enfonsar el President? Per presentar a qui? Més valdria que es preocupessin per l'embargament de la seva seu", ha piulat. Un tuit anterior seu considerava que la declaració de CDC és una "gravíssima irresponsabilitat, ofèn la intel·ligència, evidencia mala fe, demostra que han perdut de vista la realitat".

Tampoc s'ha quedat curt el secretari general del Comitè de Govern d'Unió, Josep Maria Pelegrí, que ha afirmat en un omunicat que és "inacceptable políticament que CDC qüestioni el lideratge i la persona de Duran i Lleida" i ha instat Convergència a replantejar l'acord amb Unió si és que alguna cosa no els satisfà.

El comunicat afirma textualment que la declaració de consell de Barcelona de Convergència Democràtica és "gravíssima" i "doblement irresponsable" perquè no només "nega la identitat pròpia" dels integrants de la federació, sinó que també "desvia la responsabilitat pròpia del que no ha estat un bon resultat electoral". Partint d'aquesta premissa, Pelegrí avisa: "Si no els agrada la federació, que plantegin als òrgans competents del seu partit la denúncia de l'acord de federació".

El comunicat també remarca que Duran i Lleida és "un actiu d'UDC, de la federació de CiU i, en la mesura que s'accepti la pluralitat democràtica i política, també de Catalunya pel seu compromís amb els valors democràtics, el respecte a la pluralitat i la llibertat d'expressió".

Pelegrí contraposa l'actitud de Duran, que defineix com a "sempre lleial a la federació de CiU, al president Mas i al programa electoral aprovat pels òrgans corresponents", a la del consell de Barcelona de CDC, que, segons diu, demostra "sectarisme" i "manca de respecte vers la discrepància i, sobretot, vers Unió i el seu president".

El número dos d'Unió i conseller d'Agricultura reclama a la direcció nacional de CDC que "reconegui públicament que no comparteix la resolució presa en l'àmbit de Barcelona ciutat". I agraeix que Artur Mas ja s'hagi manifestat i hagi afirmat que "hi ha reptes de país més importants". El president de la Generalitat i de CiU ha descartat que hagi problemes "greus" dins de la federació, però ha demanat a la seva pròpia formació que no es perdi en assumptes que ara són "secundaris". "Les relacions sempre són complicades, però no perdem de vista el que és essencial i que no es pot posar en risc com a conseqüència de no donar prevalença al que és essencial", ha matisat.
Anar al contingut