Kim Jong-un, durant el missatge de Cap d'Any (Foto: Reuters)
Kim Jong-un reacciona a les sancions de l'ONU amb amenaces (Foto: Reuters)
Pyongyang

Corea del Nord afirma que continuarà amb el seu programa atòmic, tot i les sancions de l'ONU

El govern de Corea del Nord continuarà amb el seu programa atòmic i descarta reprendre les negociacions internacionals per desnuclearitzar el país. Aquesta ha estat la reacció del règim de Kim Jong-un a la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU, que amplia les sancions contra Pyongyang pel llançament d'un coet al desembre.

Actualitzat
Corea del Nord pensa continuar endavant amb el seu programa nuclear, tot i les noves sancions imposades pel Consell de Seguretat de l'ONU pel llançament d'un coet al desembre. La proposta de les Nacions Unides, aprovada també amb el vot de Pequín, és un gest de fermesa cap al règim comunista, que acusa els Estats Units de guiar aquesta política hostil.

En un comunicat, el Ministeri d'Afers Estrangers coreà considera "impossible" la desnuclearització de la península coreana, al mateix temps que adverteix que portarà a terme "accions físiques per enfortir les capacitats militars d'autodefensa, inclosa la dissuasió nuclear". El règim de Kim Jong-un qualifica d'"injusta" la condemna unànime del Consell de Seguretat de l'ONU i descarta qualsevol negociació pel que fa al desmantellament del programa nuclear.

Aquesta resposta contundent de Pyongyang arriba quan hi ha rumors insistents sobre la possibilitat que el país asiàtic estigui preparant un nou assaig nuclear. Reaccions com aquestes han servit fins ara perquè el govern de Corea del Nord hagi trampejat durant molts anys els constants avisos de represàlia de Corea del Sud, el Japó i els Estats Units.



Anar al contingut