Imatge de contenidors al port de Barcelona (Foto: ACN)
Els contenidors s'acumulen al port de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

La vaga dels transportistes de mercaderies paralitza l'activitat del port de Barcelona

Paralització gairebé total de l'activitat del port de Barcelona. Els treballadors de les principals empreses de transport de mercaderies continuen amb l'aturada que van començar dimarts. Protesten per la sanció imposada per la Comissió de la Competència per haver pactat preus per repartir-se el mercat.

RedaccióActualitzat
L'aturada dels treballadors de transport de mercaderies del port de Barcelona està provocant la paralització gairebé total de la sortida de camions, que és el principal sistema de distribució dels productes.

Uns dos mil treballadors de les dues principals operadores de transport de mercaderies es mobilitzen contra la multa de més de 20 milions d'euros imposada per la Comissió de la Competència. L'organisme també ha sancionat amb 100.000 euros el Port de Barcelona. La Comissió de la Competència manté que el Port i les dues associacions van fixar preus i condicions comercials per repartir-se el mercat de transport per carretera de mercaderies, entre el 2006 i el 2011.

Tant el Port de Barcelona com les associacions pensen recórrer en contra de les multes, mentre que el Departament de Territori i Sostenibilitat està fent una tasca de mediació perquè els treballadors acabin amb l'aturada, que segons la Generalitat pot tenir greus conseqüències per a l'economia catalana.


Anar al contingut