Façana del MACBA en una imatge d'arxiu
Façana del MACBA en una imatge d'arxiu
Barcelona

Hisenda retalla 1,6 milions l'ajuda al MACBA per l'incompliment del dèficit de Catalunya

El Ministeri d'Hisenda retalla d'1,6 milions d'euros la subvenció a l'entitat i assegura que la reducció es deu a l'incompliment dels objectius de dèficit de la Generalitat el 2011.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Hisenda ha deixat de pagar 1,6 milions d'euros d'ajudes del 2012 al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). El govern espanyol ha justificat la retallada per l'incompliment dels objectius de dèficit de la Generalitat el 2011. Hisenda manté que s'ha aplicat la llei d'estabilitat pressupostària i desvincula la reducció de les relacions entre l'Estat i la Generalitat.

El director del MACBA, Bartomeu Marí, ha afirmat que correspon a les administracions resoldre aquesta situació i s'ha mostrat convençut que es trobarà una sortida al problema. "En cap cas aquest retard en el pagament de la subvenció de Cultura compromet la programació prevista al museu per al 2013, ja que aquesta quantitat es refereix al 2012", ha assegurat.

Marí ha afegit que no li "passa pel cap" la possibilitat que el MACBA hagi de tancar algun mes. La mesura afecta també l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).


Anar al contingut