Urdangarin, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Urdangarin, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

L'assessor de les infantes demanarà al jutge del "cas Nóos" que el citi a declarar

L'assessor personal de les infantes Cristina i Elena, Carlos García Revenga, vol ser ell mateix qui expliqui al jutge que porta el "cas Nóos" la relació que va mantenir amb els ducs de Palma mentre va exercir el càrrec de tresorer de l'institut, a través del qual Iñaki Udangarin i el seu soci, Diego Torres, haurien desviat, presumptament, diners públics a les seves empreses privades.

RedaccióActualitzat
L'assessor personal de les infantes Cristina i Elena, Carlos García Revenga, vol ser ell mateix qui expliqui al jutge que porta el "cas Nóos" la relació que va mantenir amb els ducs de Palma mentre va exercir el càrrec de tresorer de l'institut, a través del qual Iñaki Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, haurien desviat, presumptament, diners públics a les seves empreses privades. Després de convertir-se en protagonista de les portades arran de la filtració de correus electrònics que el situen en el nucli de la trama, García Revenga ha emès un comunicat en què afirma que és innocent i afegeix que demanarà al jutge José Castro que el citi a declarar.

Segons el secretari personal de les infantes, tot i la seva "condició de tresorer de l'Institut Nóos, mai vaig tenir firma autoritzada en els seus comptes, ni poder de decisió en la seva gestió ni la seva comptabilitat". Nega haver rebut "cap tipus de remuneració ni de benefici" d'aquest càrrec, però sí que admet "haver pogut barrejar, a vegades, gestions pròpies" del càrrec de secretari "amb altres de relacionades amb activitats privades dels ducs de Palma". García Revenga atribueix aquest fet a una relació amb la infanta i amb Urdangarin "més estreta del que és estrictament professional", cosa que va fer que "no em pogués negar" a "prestar les ajudes que em sol·licitaven".

Finalment, García Revenga, que va entrar a treballar a la Casa del Rei el 1993 i durant 19 mesos va ser tresorer de Nóos en la mateixa època en què Urdangarin presidia la fundació, assegura que va actuar a Nóos en nom de la la institució reial i que tampoc va contravenir en cap cas els principis ètics i morals. Després d'afirmar que no vol entrar a desmentir el que han publicat els mitjans, afegeix que l'àmbit "més convenient" per explicar-se és el judicial.

Ha estat l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres, qui, segons s'ha filtrat als mitjans, ha implicat en la trama el secretari de les infantes en fer arribar al jutges uns correus electrònics en què, entre d'altres coses, García Revenga hauria donat instruccions al personal de Nóos perquè el fessin aparèixer als documents com a "assessor de la Casa de Sa Majestat el Rei". A finals del 2011, fonts de La Zarzuela van deixar clar que García Revenga només havia col·laborat amb Nóos a títol personal.
Anar al contingut