Lloret de Mar

Quatre detinguts en una operació presumptament relacionada amb la màfia russa a Lloret

L'Ajuntament de Lloret de Mar nega tenir res a veure amb els negocis de la xarxa russa desmantellada al municipi i que presumptament es dedicava a blanquejar diners. La Guàrdia Civil ha anat a recollir informació al consistori. S'han detingut quatre persones, inclòs el presumpte cap de la banda.

RedaccióActualitzat
Operació policial a Lloret de Mar contra la màfia russa. Hi ha quatre detinguts, entre ells el suposat responsable de la xarxa a Espanya, per presumptes delictes com blanqueig de diners i falsedat documental, però no es descarten més detencions.

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest divendres diverses propietats de la trama i també l'Ajuntament de Lloret, on, segons l'alcalde, no s'ha practicat cap registre ni s'ha comès cap irregularitat. Romà Codina, de CiU, ha explicat que el consistori només ha estat requerit judicialment per facilitar diversa informació sobre persones físiques i jurídiques del municipi per completar la investigació. Segons l'oposició, la policia també hauria demanat informació sobre expedients urbanístics.

Els detinguts en el marc de l'operació, que han anomenat "Clotilde", són l'empresari d'origen rus Andrei Petrov, propietari d'un centre comercial a Lloret i vinculat amb el negoci immobiliari. El seu pare, Borís; la seva secretària, Jessica Holguin, i l'arquitecta Pilar Gimeno.

La trama hauria blanquejat 56 milions d'euros provinents de dues xarxes criminals russes a través d'inversions immobiliàries i paradisos fiscals.

S'embutxaca 50 milions d'euros en dos anys

Andrei Petrov s'hauria adjudicat en dos anys 50 milions d'euros a Catalunya, però sobretot a Lloret, on vivia. Havia creat nombroses empreses amb la col·laboració i l'assessorament d'altres persones infiltrades en el teixit econòmic de la comarca. El grup invertia en tot tipus de negocis: restaurants, locals comercials, gasolineres i immobiliàries. Fins i tot membres de l'organització havien patrocinat clubs esportius a la zona.

Durant la detenció, els agents haurien decomissat un Kalaixnikov a casa de Petrov.

La xarxa desarticulada estaria vinculada amb Semion Mogilevitx, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI, segons fonts de la investigació. A més, la xarxa blanquejava fons procedents de Rússia i estava vinculada amb dues organitzacions d'aquell país: Solntsevskaia i Solomonskaia. La xarxa també tenia societats i col·laboradors a les illes Seychelles, Xipre, Andorra, la República d'Eslovàquia i les illes Verges britàniques.

L'"operació Clotilde" la porta a terme el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i s'espera que els detinguts comencin a declarar a partir de dilluns.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut