El representant dels Estats Units per Corea del Nord parla amb els mitjans de Corea del Sud
El diplomàtic nord-americà Glynn Davies demana a Pyongyang que no faci l'assaig nuclear (Foto: EFE)
Pyongyang

Corea del Nord amenaça amb "represàlies físiques" a Seül si participa a les sancions de l'ONU

Corea del Nord amenaça el seu veí del sud amb "fortes represàlies físiques" si participa directament en les sancions internacionals contra el règim de Kim Jong-un. Pyongyang veu aquestes sancions com una declaració de guerra.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord adverteix que prendrà "fortes represàlies físiques" -segons diu textualment el comunicat oficial- contra Corea del Sud si decideix implicar-se en les sancions del Consell de Seguretat de l'ONU contra el govern de Pyongyang, unes sancions que, afegeix la nota, veu com una declaració de guerra. Les amenaces a Seül se sumen als advertiments llançats aquest dijous contra els Estats Units, quan va assegurar que Washington seria l'objectiu de l'assaig nuclear que planeja.

L'anomenat Comitè per a la Reunificació Pacífica de la Pàtria Nord-coreana acusa en el comunicat que el seu veí del sud ha instigat l'última resolució de les Nacions Unides contra el règim de Kim Jong-un. "A partir d'ara no hi haurà més debats sobre desnuclearització amb Corea del Sud", apunten les autoritats de Pyongyang, que qualifiquen l'executiu sud-coreà de "grup de traïdors". El comunicat diu que pensen reaccionar amb "immediats cops de represàlia i una gran guerra de la justícia per la reunificació nacional".

L'enviat especial dels Estats Units per Corea del Nord, Glynn Davies, ha demanat que el govern de Kim Jong-un rectifiqui i que no porti a terme les proves nuclears.





Anar al contingut