Pyonyang

Activistes contra el règim de Corea del Nord destapen els seus camps de concentració mitjançant Google Earth

Activistes contra el règim de Pyonyang han pogut identificar i destapar les instal·lacions del terror de Corea del Nord a través de l'aplicació de geografia de Google. Associacions pro drets humans calculen que hi ha 200.000 reclusos.

Felip GordilloActualitzat
Corea del Nord és una de les dictadures més ferotges i hermètiques de l'actualitat. Però fins i tot el seu hermetisme té fissures. Li arriben des de l'espai, a través dels satèl·lits de Google, i també des de la Terra, gràcies als activistes que constantment vigilen les violacions del règim de Pyonyang.

La combinació d'aquest dos factors ha permès destapar les vergonyes del dictador Kim Jong Un. A través de Google Earth, s'han identificat diversos camps de concentració que el règim sempre ha negat que existien. Però no només existeixen, sinó que se'n construeixen de nous.

Una actualització de les imatges de Google Earth ha permès a un activista descobrir una nova presó secreta. Es troba en una zona on ja s'havien identificat dos camps, un dels quals sembla que porta anys tancat.

Segons la web North Korea Economic Watch, es tracta d'una zona amb uns 20 quilòmetres de perímetre a prop de la ciutat de Kaechon, al nord de la capital. Tenint en compte l'actualització d'imatges de Google Earth, s'hauria construït en els últims set anys.

Els gulags de Corea del Nord

Organitzacions pro-drets humans asseguren que en aquestes presons secretes hi ha entre 200.000 i 250.000 coreans, pràcticament l'1% de la població. Se'n coneixen sis a tota la geografia coreana, sovint amagats en valls o prop de mines. Les persones que n'han pogut escapar han relatat sempre experiències de terror, amb empresonaments de per vida, treballs forçats amb jornades de fins a 16 hores diàries i violacions de dones.

Segons l'informe "Hidden Gulag 2012", Activistes contra el règim de Pyonyang denuncien que el 40% dels presos moren de fam i asseguren que en els camps s'hi poden reunir fins a tres generacions d'una mateixa família. Com passava amb els gulags de la Unió Soviètica, les persones que són enviades a aquests camps, la majoria de vegades per motius polítics, és molt difícil que en surtin vius.

Un dels camps més famosos de Corea del Nord és el número 22 a la frontera amb la Xina, amb més de 50.000 interns i on s'assegura que s'han fet experiments amb humans.

Fins ara, s'havien pres imatges amb avions d'aquests camp, però des que existeix Google Earth, els activistes aprofiten l'aplicació per monitoritzar el territori nord-coreà amb imatges més nítides i destapar els camps de terror del règim.
Anar al contingut