Port Saïd

Almenys 31 morts a Port Saïd en els aldarulls per la condemna de 21 joves per la tragèdia a l'estadi de la ciutat

Protesten per la condemna a mort de 21 joves aficionats de futbol pels aldarulls que van acabar amb 74 morts a l'estadi de Port Saïd. Multitud de ciutadans enfurismats han cremat dues comissaries. L'exèrcit ha ocupat el carrer.

RedaccióActualitzat
La tensió a Egipte s'ha traslladat per unes hores de les protestes de l'oposició a la plaça Tahrir als aldarulls de ciutadans enfurismats per una sentència judicial. A Port Saïd, almenys 31 persones han mort per la violència dels familiars i companys de 21 aficionats de futbol condemnats a mort pels aldarulls a l'estadi de la ciutat ara fa un any.

El tribunal del Caire ha condemnat a mort 21 joves, simpatitzants del club de futbol de la ciutat, l'Al-Masri, pels aldarulls en què van morir 74 seguidors d'un altre equip de futbol. La decisió dels jutges ha encès l'espurna dels aldarulls.

Dins de la sala del judici s'ha viscut la celebració dels familiars dels morts ens els incidents. A Port Saïd, però, els familiars dels condemnats i simpatitzants del seu l'equip de futbol han desfermat la violència davant de la presó de la ciutat, fins i tot amb armes de foc.

L'exèrcit patrulla la ciutat per donar suport a un cos de policia desbordat, que ja ha vist com multitud de ciutadans enfurismats han cremat dues comissaries.

Les víctimes són la majoria civils i alguns policies. Tots han mort per trets, excepte dos que ho han fet a conseqüència de cops.

Encara queden 52 acusats pendents de sentència. Les condemnes les ha de confirmar, formalment, el gran muftí d'Egipte, i poden ser recorregudes.

Els fets jutjats van passar l'1 de febrer del 2012 després d'un partit de l'equip Al-Masri, de Port Saïd, i l'Al-Ahdi, del Caire. Els seguidors de l'equip local van envair el camp i van acabar morint almenys 74 persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut