ANÀLISI

El veredicte del Camp Nou

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Demà, Victor Valdés s'enfrontarà per primera vegada al veredicte del Camp Nou sobre l'anunci de no renovar el contracte el 30 de juny del 2014. La reacció de la gent blaugrana a aquesta decisió tan inesperada pot ser clau en el desenllaç d'un cas en què no s'ha dit l'última paraula i més quan al protagonista principal encara no ha parlat. Descartats falsos problemes econòmics i que en cap cas es pot tractar d'una decisió futbolísitica, perquè ningú per aquesta raó deixaria de jugar en el millor equip del món, cada cop és més clar que es tracta d'una qüestió de sensibilitat. Valdés no se sent prou valorat després d'haver-se convertit en el millor porter de la història del Barça, amb el permís del gran Antoni Ramallets.

Diuen, d'altra banda, els pocs que el coneixen de prop, que en Víctor no és un apassionat del futbol. En el temps lliure disfruta amb altres distraccions abans de seure al sofà a mirar partits d'altres equips. Valdés és un professional de cap a peus que, gràcies a l'esforç diari en els entrenaments, ha arribat on ha arribat, però per ell a la vida hi ha altres coses, a més del futbol. Per això ha decidit que el seu cicle vital en el Barça, on de vegades ha confessat que ha patit més que ha disfrutat, té data de caducitat.

Segurament no és el jugador que desperta més simpaties ni el que ocupa una posició d'alt risc on no es perdona cap errada perquè pot acabar costant un gol, però l'afició blaugrana ha d'acceptar per una vegada que un jugador hagi decidit marxar abans que el facin fora del club. Valdés forma part del millor Barça de la història, l'únic que ha estat titular en tres finals de la Champions, on en alguna va tenir un protagonisme clau. Sempre es diu que el públic és sobirà i demà, quan per la megafonia Manel Vic anunciï el nom de Valdés, emetrà el seu veredicte.
Anar al contingut