Berlín

L'aeroport de Berlín i el metro de Colònia demostren que Alemanya també té nyaps urbanístics

L'aeroport de Berlín i el metro de Colònia demostren que Alemanya, paradigma del rigor, també té nyaps urbanístics similars als de l'aeroport de Castelló.

TV3Actualitzat
Ni tan sols Alemanya, un país que s'identifica com el paradigma del rigor, s'escapa dels nyaps urbanístics. La locomotora d'Europa no està lliure de culpa d'infraestructures polèmiques i forassenyades com les que es poden veure a l'estat.

Alemanya també té el seu aeroport de Castelló. És a Berlín. El maig de 2007 es feia una gran festa a les obres de l'aeroport de Berlín-Brandemburg. L'Ajuntament assegurava que, el 2008, les pistes serien una realitat. Sis anys després de la festa, encara no ha entrat en funcionament. I el pressupost inicials s'ha multiplicat per dos: gairebé 6.000 milions d'euros.

L'alcalde berlinès, Klaus Wowereit, ja no sap quina cara fer quan li pregunten per l'aeroport, mentre que l'oposició li exigeix la dimissió.

A Colònia hi ha un altre exemple d'aquesta arquitectura fallida a l'alemanya. La construcció d'una línia de metro al costat de la catedral de Colònia va aixecar una gran polèmica quan, l'any 2009, un edifici va ensorrar-se i dues persones van morir.

Ara, a la catedral han notat uns moviments que consideren exagerats cada cop que passa un metro. L'autoritat del transport assegura que no hi ha cap perill, però s'ha vist obligada a reduir la velocitat dels metros i acusa els constructors de la línia de no haver-la fet a més profunditat.

Això sí, la manera d'encarar aquests nyaps sembla més diligent a Alemanya. El Parlament del país discuteix la creació d'un supervisor de totes les obres públiques per evitar aquest episodis de vergonya, mentre que el país critica les despeses en infraestructures dels seus socis europeus.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut