Barcelona

CiU aposta per preguntar als ciutadans una eventual proposta de l'Estat sobre el futur de Catalunya

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, assegura a Catalunya Informació que l'aposta d'Artur Mas és consultar els ciutadans també si hi ha algun moviment de l'estat.

Catalunya InformacióActualitzat
Convergència i Unió veu el futur de Catalunya en clau de dret a decidir. La federació nacionalista aposta per aquesta via, fins i tot en el cas que el govern espanyol faci alguna proposta sobre les aspiracions nacionals. El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, assegura que l'aposta d'Artur Mas és consultar els ciutadans, també si hi ha algun moviment de l'estat.

En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, Turull assegura que "seran els ciutadans de Catalunya els que decidiran quin ha de ser el futur col·lectiu del país". El portaveu de CiU reconeix, però, que ara mateix aquesta proposta és "inexistent".

Pel que fa a la consulta sobre la independència, Turull ha explicat que la pregunta o preguntes de la consulta s'hauran de pactar amb la resta de forces que van votar la Declaració de Sobirania.

Combat pels pressupostos

Pel que fa als pressupostos pel 2013, Turull ha assegurat que el govern està pendent de la decisió de la Unió Europea sobre la flexibilització del dèficit i ha augurat una batalla amb el govern espanyol.

Turrull assegura que no renuncien a presentar batalla perquè, diu, cada dècima que es pugui esgarrapar pot suposar una diferència de 200 milions d'euros.

El dirigent de CiU puntualitza que, sigui com sigui, els pressupostos seran durs perquè s'haurà de mantenir la contenció de la despesa.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut