Barcelona

L'hospital Vall d'Hebron estrena un quiròfan per tractar cardiopaties complexes pioner a tot l'Estat

Redacció - 28/01/2013 - 12.41h.

L'hospital Vall d'Hebron de Barcelona estrena un nou quiròfan, pioner a tot l'Estat espanyol, per tractar cardiopaties complexes de forma multidisciplinària. L'espai -que també funciona com a sala d'hemodinàmica- permet fer intervencions cardíaques mínimament invasives i que els riscos postoperatoris també disminueixin, gràcies a un nivell d'esterilitat més sofisticat i a la integració de diferents tècniques d'imatge d'última generació.

La sala es destinarà a la implantació endovascular de vàlvules aòrtiques, la reparació de vàlvules cardíaques o la correcció de defectes congènits en nens i adults sense necessitat de cirurgia oberta.

El nou quiròfan és una donació de la Fundació Cellex dins el seu programa d'ajuda a la innovació tecnològica i a la recerca.

Entre d'altres novetats, la sala disposa de llums de quiròfan, una torre d'anestèsia (on s'agrupen els instruments necessaris per a l'anestèsia), una torre quirúrgica (que agrupa l'instrumental quirúrgic), pressió ambiental positiva (que dificulta l'entrada d'aire a la sala des de l'exterior) i monitors d'imatge duplicats als dos costats de la taula quirúrgica per fer possible la feina dels professionals que se situen als dos costats del pacient durant la intervenció.

Aquesta organització facilita l'acció coordinada d'un elevat nombre de professionals de diferents disciplines -cardiologia, cirurgia, anestèsia, radiologia, infermeria i personal tècnic, sense interferir-se- mútuament.


PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots