Barcelona

Mas i Trias acorden reactivar la comissió Ajuntament-Generalitat per resoldre qüestions pendents

Redacció - 29/01/2013 - 08.49h.

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han acordat reactivar la comissió mixta Generalitat-Ajuntament per tractar els temes pendents entre les dues administracions. Mas i Trias s'han reunit aquest migdia al palau de la Generalitat en una trobada marcada també pel deute del govern amb el consistori de la capital catalana, que segons fonts municipals puja a 235 milions d'euros.

Després d'una hora i mitja de reunió, el cap de l'executiu català i l'alcalde han decidit impulsar la comissió que es va crear en la legislatura anterior per analitzar diferents punts pendents entre les dues administracions. Trias ha reconegut que el deute al consistori serà difícil de resoldre perquè és conscient de la situació econòmica de la Generalitat i que per això cal seure en aquesta comissió i analitzar amb molt de realisme quines qüestions es podran desbloquejar. Tot dependrà, segons Trias, del nivell de dèficit que marqui el govern espanyol: "Segons el grau de dèficit que ens exigeixin podrem fer unes coses o unes altres. El que hem de tenir és les coses estudiades per aplicar-les des del realisme autèntic i no enganyar-se".

Al llistat de qüestions pendents que analitzarà la comissió mixta Ajuntament-Generalitat hi ha la posada en marxa d'equipaments socials, la col·laboració en les beques menjador o la participació del govern en el transport públic, entre d'altres.

Artur Mas i Xavier Trias també han destacat la necessitat d'associar el nom de Barcelona al de Catalunya en tota la projecció exterior del país.
PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots