Trias i Mas al palau de la Generalitat
Trobada entre Xavier Trias i Artur Mas al palau de la Generalitat (Foto: ACN)
Barcelona

Mas i Trias acorden reactivar la comissió Ajuntament-Generalitat per resoldre qüestions pendents

L'alcalde de Barcelona admet que en l'actual context econòmic i amb els objectius de dèficit marcats pel govern central serà molt difícil que la Generalitat pugui eixugar el deute que té amb l'Ajuntament de 235 milions d'euros. Xavier Trias i Artur Mas han acordat avui reactivar la comissió mixta Ajuntament-Generalitat per estudiar les qüestions pendents, durant una reunió al palau de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han acordat reactivar la comissió mixta Generalitat-Ajuntament per tractar els temes pendents entre les dues administracions. Mas i Trias s'han reunit aquest migdia al palau de la Generalitat en una trobada marcada també pel deute del govern amb el consistori de la capital catalana, que segons fonts municipals puja a 235 milions d'euros.

Després d'una hora i mitja de reunió, el cap de l'executiu català i l'alcalde han decidit impulsar la comissió que es va crear en la legislatura anterior per analitzar diferents punts pendents entre les dues administracions. Trias ha reconegut que el deute al consistori serà difícil de resoldre perquè és conscient de la situació econòmica de la Generalitat i que per això cal seure en aquesta comissió i analitzar amb molt de realisme quines qüestions es podran desbloquejar. Tot dependrà, segons Trias, del nivell de dèficit que marqui el govern espanyol: "Segons el grau de dèficit que ens exigeixin podrem fer unes coses o unes altres. El que hem de tenir és les coses estudiades per aplicar-les des del realisme autèntic i no enganyar-se".

Al llistat de qüestions pendents que analitzarà la comissió mixta Ajuntament-Generalitat hi ha la posada en marxa d'equipaments socials, la col·laboració en les beques menjador o la participació del govern en el transport públic, entre d'altres.

Artur Mas i Xavier Trias també han destacat la necessitat d'associar el nom de Barcelona al de Catalunya en tota la projecció exterior del país.








Anar al contingut