Barcelona

S'han disparat els preus del medicaments no subvencionats

Els preus dels medicaments que la sanitat pública ha deixat de subvencionar s'han disparat. En algun cas, s'han gairebé triplicat. També alguns medicaments tenen per primer cop un doble preu: un per a l'usuari i un altre de més barat per a l'administració.

RedaccióActualitzat
Els preus d'alguns medicaments s'estan disparant. De la llista de 400 medicaments que la sanitat pública va deixar de subvencionar el setembre passat, uns quants s'han encarit de cop.

Per un determinat medicament que fins fa quatre dies valia 8,80 euros, avui en demanen 19,98 euros. Es tracta d'un dels medicaments que la sanitat pública va deixar de finançar a finals de l'any passat i que en principi es va dir que no pujaria.

És un exemple del que ha començat a passar amb alguns dels 400 medicaments que al setembre van deixar d'estar finançats per la sanitat pública. Alguns han doblat el preu, i altres gairebé l'han triplicat.

I aquest no és l'únic canvi. Els preus dels medicaments variaran segons qui els compri.

Les empreses farmacèutiques han establert una doble tarifa, cosa que no havia passat mai abans. Canviaran en funció de la compra amb recepta o sense. És a dir, si l'Estat en paga una part, és més barat, i, si el paga tot el particular, és més car. Aquests canvis en els preus estan previstos en un decret del govern central. Els farmacèutics estan desconcertats.

De moment, la llista de medicaments amb doble preu és de 25 fàrmacs, però al Col·legi de Farmacèutics ja esperaven aquest matí rebre'n una altra d'ampliada.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut