Jordi Ausàs en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Jordi Ausàs en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Lleida

La dona i la sogra de l'exconseller Jordi Ausàs, imputades per contraban de tabac

Jordi Ausàs i sis persones més van ser detinguts al juliol de l'any passat per contraban de tabac entre Espanya i Andorra. La fiscalia demana una fiança civil de 191.000 euros per Ausàs, i sospita que l'exconseller va utilitzar informació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell quan n'era alcalde.

RedaccióActualitzat
El jutjat de la Seu d'Urgell ha imputat la dona de l'exconseller de la Generalitat Jordi Ausàs i també la seva sogra com a presumptes autores d'un delicte de contraban de tabac entre Espanya i Andorra. El jutge també ha imputat dos compradors de tabac de Barcelona.

Jordi Ausàs i sis persones més -entre els quals un brigada de la Guàrdia Civil- van ser detinguts el juliol passat. L'exconseller va declarar davant de la jutge després de passar dues nits en la comissaria de la Seu. La magistrada va imposar una fiança de 145.000 euros que la seva família no va poder aconseguir fins al cap de dos dies, temps que Ausàs va passar a la presó de Lleida, abans de sortir-ne per una porta reservada als empleats del centre penitenciari.

Segons les investigacions, a casa de Jordi Ausàs la policia va trobar tabac valorat en uns 14.000 euros. La seva feina podia consistir a carregar tabac d'un aparcament i transportar-lo i que, per fer-ho, va utilitzar la informació obtinguda com a alcalde de la Seu.

El cas, que ja ocupa milers de folis, està encara en fase d'instrucció i s'està endarrerint pels molts recursos que estan presentant els advocats. La fiscalia ha demanat una fiança civil de 191.000 euros, quantitat que segons el fiscal en cap de Lleida servirà per pagar la possible multa d'Ausàs en cas que sigui condemnat. La defensa de l'exconseller ja ho ha recorregut.
Anar al contingut