Xavier Crespo (CiU)
L'exalcalde de Lloret Xavier Crespo
Barcelona

Crespo: "Poso la mà al foc per Josep Valls; del tot, absolutament"

L'exalcalde de Lloret de Mas Xavier Crespo té plena confiança en qui va ser regidor d'Urbanisme durant els seus mandats, Josep Valls, detingut per la seva presumpta relació amb la trama de blanqueig de diners de la màfia russa que encapçalaria Andrei Petrov.

RedaccióActualitzat
L'exalcalde de Lloret de Mas Xavier Crespo té plena confiança en qui va ser regidor d'Urbanisme durant els seus mandats, Josep Valls, detingut per la seva presumpta relació amb trama de blanqueig de diners de la màfia russa que encapçalaria Andrei Petrov.

Als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio", Crespo, que ha defensat sempre la seva innocència i les actuacions del consistori mentre ell el dirigia, ha respost a la pregunta de si posa la mà al foc per Valls: "Sí, del tot, absolutament". L'exalcalde ha afegit que "suposo que li han de demanar explicacions i li han de prendre declaració perquè és el president del club de futbol" de Lloret, que hauria rebut el patrocini de l'empresa de Petrov.

Crespo ha afegit que "evidentment també té la responsabilitat d'Urbanisme i, per tant, ningú com ell pot explicar totes les qüestions".

Un altre dels detinguts arran de l'"operació Clotilde" és, precisament, el president del club d'hoquei, Joan Lluís Perarnau, que també hauria rebut l'esponsorització de l'empresa de Petrov. Perarnau va quedar en llibertat amb càrrecs aquest dilluns, després de declarar davant del jutge.

Xavier Crespo, que no està imputat, ha admès que coneixia Petrov i la seva empresa, però no sabia que formés part de la màfia. Petrov, per la seva banda, ha declarat davant del jutge que li va pagar a l'alcalde dos viatges a Rússia, un dels quals amb la seva família.
Anar al contingut