Imatge d'arxiu de la planta de Nissan a la Zona Franca
Imatge d'arxiu de la planta de Nissan a la Zona Franca
Barcelona

Acord entre Nissan i els sindicats per fabricar un nou turisme a Barcelona

Els sindicats de la planta de la Zona Franca de Barcelona i la companyia Nissan han arribat a un acord que, a l'espera del vistiplau definitiu de la central japonesa, ha de garantir la fabricació a Barcelona del nou turisme de Nissan. L'acord inclou una doble escala salarial que suposarà que els 1.000 nous contractats cobraran un 20% menys que l'actual plantilla.

RedaccióActualitzat
Els sindicats de la planta de la Zona Franca de Barcelona i la companyia Nissan han arribat a un acord que ha de garantir la fabricació a Barcelona del nou turisme de la multinacional japonesa. La direcció de la companyia al Japó hauria de confirmar els pròxims dies la decisió.

El document pactat recull bàsicament la proposta inicial de l'empresa, que preveu una reducció de sou important -d'un 20%- per als nous contractes a canvi de portar a Barcelona la fabricació del nou cotxe. La proposta ja tenia el suport del sindicat majoritari USOC, i avui s'hi han afegit CCOO i la UGT.

Nissan assegura que la fabricació del nou cotxe suposaria la creació de 1.000 llocs de treball directes i 3.000 més d'indirectes.

Anar al contingut