Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió.
Imatge d'arxiu de Duran i Lleida, líder d'Unió.
Barcelona

Duran i Lleida afirma que és urgent crear una llei electoral que acabi amb les llistes tancades

"Urgeix una llei electoral i acabar amb les llistes tancades", afirma el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, en un article publicat al seu blog. Duran ho reclama després de l'episodi dels cinc diputats del PSC sancionats per no obeir la disciplina de vot del seu partit.

RedaccióActualitzat
El líder d'Unió Democràtica i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, assenyala que és cada vegada més urgent que els partits polítics elaborin una llei electoral que acabi amb les llistes tancades. "O ho fem ben aviat o no tindrem vergonya", afirma Duran en el seu blog, després que el PSC ha sancionat cinc diputats per haver desobeït la disciplina de vot en el debat sobre la declaració de sobirania. Per Duran, el problema no el tenen només els socialistes, sinó tots els partits, i incideix en la credibilitat i en la separació entre ciutadans i política.

El dirigent democristià assegura en l'escrit, titulat "Llibertat de vot? Llei electoral", que no s'ha de culpar Espanya, ni Madrid, perquè els responsables de la situació són els polítics catalans, que ja haurien d'haver impulsat la llei electoral pròpia. Duran reconeix que és una reclamació històrica, replantejada últimament des del PSC, i que juntament amb normatives de transparència i en contra de la corrupció, permetrien corregir la desafecció de la ciutadania cap a la classe política.

Duran i Lleida apunta a l'article: "Si en lloc d'un sistema electoral de llistes tancades en tinguéssim un altre que propiciés que els candidats dediquessin més temps a cultivar la confiança dels electors i no la del partit (..), no hi hauria multes i la gent recuperaria la confiança en la política".



Anar al contingut