Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Palma

L'Ajuntament de la capital balear ha retirat el nom dels Ducs de Palma a la Rambla de la ciutat

El "cas Nóos" ha provocat que l'Ajuntament de Palma canviï el nom del passeig més cèntric de la ciutat. A partir d'ara, aquesta via de la capital balear passarà a denominar-se La Rambla, el seu nom original, i deixarà de dir-se La Rambla dels Ducs de Palma.

RedaccióActualitzat
Aquest dimecres, la junta de govern local de l'Ajuntament de Palma ha acordat retirar el nom dels Ducs de Palma a la Rambla, segons ha informat el portaveu del consistori, Julio Martínez. D'aquesta manera, una de les vies principals de la ciutat recuperarà el seu nom original de la Rambla i deixarà de dir-se la Rambla dels Ducs de Palma.

Aquesta decisió es pren el mateix dia que el jutge que instrueix el cas Nóos, José Castro, ha imposat una fiança de responsabilitat civil de 8,1 milions d'euros per al Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, així com per al seu exsoci a l'Institut Nóos, Diego Torres, i les societats investigades, atenent així la petició de la Fiscalia i del Sindicat Manos Limpias.

El portaveu de l'Ajuntament ha explicat que la retirada del nom dels Ducs de Palma a la Rambla s'ha pres per unanimitat de totes les forces polítiques i arran de la "demanda generalitzada de la ciutadania". El consistori ha informat que, "per lleialtat institucional", l'alcalde de Palma, Mateo Isern, del PP, ha comunicat la decisió a la Casa del Rei, que ha mostrat el seu respecte cap a l'autonomia municipal, ha apuntat el portaveu Julio Martínez.

En qüestió de pocs dies, el PP ha canviat d'actitud. Divendres passat, els populars es van oposar en la Comissió d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma a una proposta dels socialistes que plantejava la recuperació del nom oficial de La Rambla



Anar al contingut