L'exdiputat de CiU Jaume Camps, en una imatge d'arxiu
Jaume Camps diu que ha demostrat la seva innocència davant el jutge
Barcelona

El jutge del "cas Palau" cita a declarar com a imputat l'exdiputat de CiU Jaume Camps

El jutge Joan Maria Pijuan l'ha citat a declarar com a imputat el pròxim 19 de febrer. El nom de Camps apareix en una nota escrita a mà que va ser trobada al Palau de la Música i que està relacionada amb un suposat pagament de la constructora Ferrovial.

RedaccióActualitzat
El jutge del "cas Palau" ha citat a declarar com a imputat l'exdiputat de CiU Jaume Camps. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un comunicat, el jutge del cas, Joan Maria Pijuan, li prendrà declaració el proper 19 de febrer. El nom de Camps apareix en una nota escrita a mà que va ser trobada al Palau de la Música i que està relacionada amb un suposat pagament de la constructora Ferrovial.

El nom de Camps apareixia citat en una documentació trobada al Palau de la Música que es va aportar al jutjat l'any 2010, per l'aleshores director de l'entitat cultural, Joan Llinares, que la va trobar quan reorganitzava els arxius dels antics responsables de l'entitat, Fèlix Millet i Jordi Montull.

Concretament, Llinares va entregar al jutjat una carpeta que tenia el títol de "Jaume Camps. Dilluns 24/3 a les 11" i que s'obria amb un document, sense capçalera ni data, en el qual figuraven una sèrie de quantitats mecanografiades i s'hi perfilava part d'un paper, adjuntat amb un clip, en què hi havia el nom de l'exdiputat manuscrit amb dues indicacions: "pagament 105.000 m. Ferrovial" i "autopista".

Posteriorment, les xifres mecanografiades que apareixien al document es desglossaven de la manera següent. "105.000.000 euros" (i el seu equivalent en pessetes), "el 4%=4.200.000 euros" (i també en pessetes) i "FOC 1,5%=1.575.000" (i el seu valor en pessetes). Les xifres FOC podrien significar Fundació Orfeó Català.

Aquests percentatges coincideixen amb els que hi ha anotats en altres arxius intervinguts en el registre policial al Palau de la Música, també inclosos a la causa, que fan referència al pagament de presumptes comissions del 4% per part de Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obres públiques durant l'etapa de govern de Jordi Pujol.

De fet, el jutge del "cas Palau" va fixar el mes de juliol una fiança de 3,2 milions a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), a la qual va situar com a responsable civil "a títol lucratiu" per l'espoli del Palau.

Camps va negar cap implicació amb els delictes de Millet

Quan va transcendir el contingut de la documentació que esquitxava a Camps, l'exdiputat va negar estar implicat en les activitats delictives de Millet, tot i que sí que va admetre que, durant més de vint anys, va exercir la seva "defensa i representació" jurídiques. Camps va dir que tots els cobraments que va rebre'n corresponien a "honoraris professionals puntualment declarats en compliment dels deures fiscals".

Jaume Camps, ara allunyat de la vida política, va ser un dels diputats de més pes polític de CiU durant l'etapa de Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat i va ser diputat al Parlament entre 1980 i 2003. Posteriorment, va formar part del Consell Consultiu de la Generalitat, l'actual Consell de Garanties Estatutàries.
Anar al contingut