València

Possible presó per a una jove mare que va comprar menjar amb una targeta que es va trobar

A Requena, una mare jove ingressarà molt possiblement a la presó d'aquí 15 dies si no s'accepta la sol·licitud d'indult pel delicte que va cometre en comprar, amb una targeta que es va trobar al carrer, menjar i bolquers per a les seves filles.

RedaccióActualitzat
A Requena, a la Plana d'Utiel, una dona jove, mare de dues filles, ha estat condemnada a un any i nou mesos de presó per un delicte de falsedat de document mercantil i estafa, per la compra que va fer, de menjar i bolquers, amb una targeta de crèdit que es va trobar pel carrer. Si no es resol la sol·licitud d'indult o de suspensió de pena que ja ha demanat, haurà d'ingressar a la presó d'aquí 15 dies.

El presumpte delicte va tenir lloc fa 5 anys i mig, i des d'aleshores ha commutat 6 mesos de pena per treballs socials a la comunitat més el pagament d'una multa de 900 euros. Però la pena encara no ha pogut ser substituïda per una d'aquestes mesures perquè, segons el jutge, la sol·licitud va ser entregada "fora de termini".

Després de treballar en totes les opcions possibles amb el seu advocat, que s'ha ofert a treballar en el cas de manera gratuïta, la dona ha rebut ja la notificació del jutjat perquè esculli un centre penitenciari on complir la condemna de gairebé dos anys. Segons l'advocat, la pena té tots els requisits per ser suspesa, ja que és de menys de dos anys, la dona no ha reincidit i, a més a més, no tenia intenció d'enriquir-se, perquè va comprar només coses necessàries per a les seves filles.

La dona ha afirmat que va gastar els 193 euros de la targeta que s'havia trobat dins una cartera on no hi havia diners per necessitat, "i no he tornat a cometre cap delicte". Ja s'han recollit més de 50.000 firmes a favor que la dona no hagi d'entrar a la presó.
Anar al contingut