Barcelona

Aconseguir inversions i explicar la consulta, bases de l'estratègia de la Generalitat a l'exterior

TV3 - 30/01/2013 - 22.35h.

La Generalitat està disposada a intensificar la seva acció exterior tot i els impediments del govern espanyol. Així ho va assegurar el conseller Francesc Homs dimarts, després de la reunió del Consell Executiu. La Generalitat ja hauria començat a dissenyar l'estratègia, amb un paper molt important de la diplomàcia i dels catalans que viuen a l'estranger.

Segons ha sabut TV3, la política exterior catalana cinc grans eixos que d'aquí a uns dies explicarà al Parlament Francesc Homs. El primer i principal, liderat pel president Mas, serà la captació d'inversions, amb una intensa agenda de viatges en què els contactes també serviran per explicar el procés cap a la consulta d'autodeterminació que promou el govern. Àsia i Amèrica seran les prioritats. Mas vol acompanyar missions empresarials a grans potències com el Brasil, l'Índia i la Xina, i prepara també viatges a l'Argentina, Xile, Colòmbia i Israel.

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, situat a la Casa de les Punxes de Barcelona, també tindrà un paper destacat: serà l'encarregat de projectar una imatge positiva del país i atreure talent i inversions. En aquest aspecte, el govern vol fer un treball més a fons per ajudar a promoure la marca Catalunya com a símbol d'excel·lència i de qualitat.

Amb alguns primers resultats ja altament satisfactoris per al govern, un quart eix vol reforçar el programa de comunicació internacional Eugeni Xammar, un canal directe de relacions amb professionals i mitjans de comunicació internacionals.

Finalment, per vendre els actius del país i donar a conèixer la realitat catalana, es vol crear un programa d'acollida per a persones que vulguin visitar Catalunya i alhora una xarxa de catalans que viuen a l'estranger amb els quals el govern vol comptar.PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots