Barcelona/Madrid

Centenars de persones es concentren a Barcelona i Madrid per exigir la dimissió de Rajoy

Unes 200 persones han anat a la seu del PP a Barcelona, protegida pels Mossos d'Esquadra. A Madrid, la convocatòria ha aplegat unes 500 persones. La policia, amb tanques i furgonetes, els ha impedit acostar-se al carrer Génova.

RedaccióActualitzat
Les xarxes socials han tornat a servir per transformar el malestar ciutadà en accions concretes. Després que s'hagin fet públics documents interns del PP sobre una comptabilitat B, els usuaris, principalment de Facebook i Twitter, han convocat de manera espontània concentracions davant les seus del PP. A Barcelona, han estat més de 200 les persones que han anat a les oficines dels Partit Popular, al carrer Urgell, per demanar la dimissió del president del govern, Mariano Rajoy. Els Mossos han protegit les dependències, que estaven tancades. La Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit fins que ha acabat la concentració una hora després.

A Madrid, unes 500 persones han respost a la crida i s'han concentrat al carrer Génova. La policia ha enviat una vintena de furgons per protegir la seu del Partit Popular i ha pogut desallotjar unes 150 persones que s'hi havien acostat. Com va passar fa dues setmanes en una concentració similar, els agents han tancat el pas al carrer Génova per la plaça de Colón, La Castellana i el carrer Alonso Martínez.

La protesta s'ha fet també a internet. Molts internautes han boicotejat la pàgina de Facebook del PP amb centenars de missatges de denúncia. La plataforma de peticions Change.org ha recollit en deu hores més de 140.000 firmes que demanen "la dimissió de tots els membres del PP que apareixen com a receptors dels pagaments".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut