El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la roda de premsa
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la roda de premsa
Barcelona

Mas anuncia una cimera amb tots els organismes que intervenen en el control de l'acció pública a Catalunya

El president de la Generalitat ha alertat de les conseqüències negatives per a l'economia i per al "procés de transició nacional" de l'"acumulació" de casos de corrupció que han esquitxat el poder polític les últimes setmanes.

Iolanda GarciaActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat de les conseqüències negatives per a l'economia de l'"acumulació" de casos de corrupció que han esquitxat el poder polític en les últimes setmanes, l'últim d'ells el "cas Bárcenas", que apunta la cúpula del PP i que podria acabar amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sent citat a declarar.

En una roda de premsa convocada per sorpresa aquest divendres, Mas ha advertit que "el trencament de la confiança entre institucions i societat pot acabar tenint conseqüències greus, tal com s'ha vist en d'altres països".

"La pèrdua de confiança perjudica la recuperació econòmica", ha insistit, de la mateixa manera que "els països que se'n surten són els països que es basen en l'honestedat generalitzada", ha considerat.

Cimera per al control de l'acció pública

Pel que fa a Catalunya, aquesta "pèrdua de confiança en les institucions també afecta el procés de transició nacional". Davant de tot això, el president Mas ha anunciat per la setmana que ve una trobada entre la presidenta del Parlament, el president del TSJC, el fiscal superior de Catalunya, els síndics i el director de l'oficina antifrau", amb l'objectiu -segons ha dit- de fer "una reflexió conjunta i aportar iniciatives per a la reinstauració, al més aviat possible, de les bones pràctiques al nostre país".

De fet, el president català ha explicat que ja ha parlat amb els responsables de les institucions que hauran de participar en la cimera de la setmana que ve i tots ells han dit que "calia aquesta trobada".

Imputació no és delicte

Pel que fa a les informacions que relacionen presumptament el secretari general de CDC, Oriol Pujol, amb el "cas ITV", Mas ha recordat que "una imputació no és una condemna" i, "en la mesura en què una imputació no és la prova de cap delicte, no cal una dimissió", ha afegit.

En aquest sentit, Mas ha instat els mitjans a no "crear un clima de males pràctiques superior al real". "El que surti, que surti", ha declarat, "però d'ara endavant el que hem de procurar és fer tot el possible per millorar les coses", ha conclòs.

Recupera el minut a minut de la roda de premsa del president Mas
Anar al contingut