L'editorial del "Financial Times" sobre el "cas Bárcenas"
L'editorial del "Financial Times" sobre el "cas Bárcenas"
Londres

"Rajoy in crisis", el demolidor editorial del "Financial Times"

El prestigiós diari econòmic considera insuficients les explicacions de Rajoy, de qui diu que "s'enfronta a la batalla de la seva vida" arran del "cas Bárcenas".

RedaccióActualitzat
El prestigiós diari d'economia "Financial Times" ha publicat un editorial molt dur contra Mariano Rajoy arran del "cas Bárcenas" on afirma que el govern espanyol ha d'arribar fins al fons de la qüestió si vol continuar en el poder. El rotatiu internacional indica que Rajoy "s'enfronta a la batalla de la seva vida" arran de la descoberta dels papers de Bárcenas, que apunten que ell mateix hauria rebut sobres amb sobresous per un valor superior als 300.000 euros.

El demolidor editorial "Rajoy in crisis" sosté que la crisi per la "caixa B" del Partit Popular ha esclatat en el pitjor moment, quan la població espanyola està suportant "una taxa d'atur rècord", la més alta des que va començar la crisi, alhora que ha d'acceptar "mesures d'austeritat sense precedents" mentre no paren de conèixer-se nous casos de corrupció. Concretament, el "Financial Times" parla d'una "cadena d'escàndols per corrupció" que estan enfurismant els espanyols.

El diari es fa ressò de la roda de premsa on Rajoy ho va negar tot. Diu que ho considera insuficient i que no pot convertir-se en un cas més de corrupció política dels que "acumulen pols als lents tribunals espanyols". Pel "Financial Times", les explicacions donades fins ara "no permeten que el partit s'atorgui un certificat de bona salut" com va fer dissabte després del que qualifiquen d'"una investigació interna superficial".

El "Financial Times" explica que la presumpta comptabilitat paral·lela del PP ha estat posada al descobert "pel diari d'esquerres 'El País'", i que tot i que Bárcenas ha negat que els papers manuscrits que s'han publicat siguin certs, proves de grafòlegs n'han certificat l'autenticitat. Finalment, diu que hi ha diversos funcionaris del PP que han corroborat que algunes anotacions que hi surten són certes.

El rotatiu internacional també indica que "Rajoy i els seus col·legues" han anunciat que mostraran les seves declaracions d'Hisenda, tot i que això -segons recorda- no podrà resoldre si van rebre o no sobresous en diner negre.

Tenint en compte tot això, el "Financial Times" conclou que ara Espanya està lluitant contra la crisi econòmica "més esgarrifosa de l'era democràtica", mentre "totes les seves institucions mostren signes de putrefacció", i per això exigeix una investigació "exhaustiva, transparent i independent" sobre els suposats comptes de Bárcenas. "Ni el govern ni el país poden permetre's menys que això", conclou.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut