Imatge de manifestants contraris a les proves nuclears del règim de Kim Jong-un (Foto: Reuters)
Manifestants que protesten a Seül contra les proves nuclears del president nord-coreà, Kim Jong-un (Foto: Reuters)
Seül

Maniobres navals de Corea del Sud i els Estats Units davant les amenaces nuclears de Pyongyang

Corea del Sud i els Estats Units inicien tres dies de maniobres navals conjuntes dues setmanes després que Corea del Nord va anunciar una nova prova nuclear. Les pràctiques són defensives, segons el govern de Seül.

RedaccióActualitzat
Corea del Sud i els Estats Units han començat aquest dilluns maniobres navals conjuntes, pocs dies després que el règim nord-coreà va anunciar que portaria a terme una nova prova nuclear, la tercera després de les fetes el 2006 i el 2009. L'exèrcit de Corea del Sud ha explicat que l'objectiu de les pràctiques és demostrar durant tres dies la capacitat defensiva dels dos aliats.

Aquests exercicis suposen un clar missatge d'alerta al govern de Corea del Nord, que estaria tècnicament preparat per fer el seu tercer assaig nuclear. Seül interpreta les informacions dels mitjans de comunicació del règim com un senyal que l'assaig podria ser imminent. De moment ha posat el seu govern en alerta. L'executiu sud-coreà també ha demanat al règim de Kim Jong-un que recapaciti i que acabi amb les provocacions, assegurant que, tot i les amenaces, pensa acollir-se a la resolució de l'ONU.

La tensió ha augmentat les últimes setmanes després que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides va aprovar unànimement l'aplicació de sancions contra Corea del Nord. Aquests últims dies han sovintejat a Seül els actes de protesta contra els assajos nuclears de Pyongyang.






Anar al contingut