Els detinguts també s'haurien quedat amb ajudes públiques.
Els detinguts també s'haurien quedat amb ajudes públiques.
Sabadell

Els responsables de la Fundació Clavell explotaven disminuïts i s'embutxacaven ajudes públiques

La policia va detenir la setmana passada els responsables de la Fundació Clavell de Sabadell, dedicada a persones amb disminució. Segons fonts de la investigació, els detinguts, que es troben en presó preventiva, amenaçaven i explotaven les persones que tenien a càrrec i es quedaven amb els ingressos del seu treball.

RedaccióActualitzat
Els responsables de la Fundació Clavell, detinguts la setmana passada a Sabadell i acusats d'estafa, amenaçaven i castigaven els disminuïts que tenien a càrrec. Segons fonts pròximes a la investigació, la directora de la fundació, el president i el responsable dels tallers ocupacionals tenien els discapacitats treballant en condicions infrahumanes i els pressionaven perquè no baixessin el ritme de producció en la cadena de muntatge de material de pintura. A més, no els pagaven cap sou i no els havien donat d'alta a la Seguretat Social. La producció que es feia als tallers es venia a empreses i els beneficis els ingressaven en els seus comptes corrents.

Els tres detinguts estan empresonats de manera preventiva per ordre del Jutjat d'Instrucció 4 de Sabadell per estafa agreujada i associació il·lícita, a l'apropiar-se presumptament de més d'un milió d'euros i defraudar 450.000 euros a la Seguretat Social.

A més, la Fundació feia constar més disminuïts dels que tenia realment per rebre més ajudes públiques. Fins i tot feien constar usuaris que vivien fora de Catalunya o bé que eren morts. En l'escorcoll de la fundació, els Mossos van trobar documentació amb firmes falsificades.

La investigació es va iniciar el gener del 2012 arran de la denúncia que van presentar pares d'algunes persones que treballaven per a la Fundació, als quals la directora de l'entitat havia demanat un aval per sol·licitar un préstec del qual després no va pagar les quotes. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Anar al contingut