Barcelona

Foment manté l'acte de mobilització empresarial "Anem per feina", però reduït

Foment del Treball manté l'acte "Anem per feina", però, en comptes de fer-lo al Palau de Congressos tindrà lloc a la mateix seu de la patronal i només participat per Foment. Diverses organitzacions empresarials havien rebutjat assistir-hi pel risc que es convertís en un acte polític.

RedaccióActualitzat
La patronal Foment del Treball manté l'acte de mobilització empresarial "Anem per feina", però més reduït. Es farà d'aquí a deu dies, el 14 de febrer, però a la mateixa seu de Foment, en comptes del Palau de Congressos de Fira per Barcelona, com estava previst. La junta de Foment ha fet marxa enrere després de les crítiques i el malestar d'algunes organitzacions per por que la trobada es polititzés massa.

Batejat amb el lema "Anem per feina", l'acte havia de ser un reconeixement unitari al rol dels empresaris per sortir de la crisi econòmica. Ara, però, serà una trobada només de Foment. L'acte estava previst des d'abans de les últimes eleccions al Parlament i, ja des del principi, va ser motiu de polèmica per si es convertiria en un gest de suport a la reivindicació del pacte fiscal, que aleshores abanderava Artur Mas.

Foment va posposar-lo fins després dels comicis però ha decidit mantenir-lo. La patronal catalana al·lega que considera "important fer una declaració de compromís i responsabilitat dels empresaris amb la societat, en un moment de greu crisi econòmica i d'incertesa, amb independència dels posicionaments polítics, que no formen part de l'agenda ni dels continguts de l'acte".

En un comunicat, aquesta organització mostra també el seu "respecte" per les opinions "de les institucions del món econòmic i empresarial que es van sumar a la convocatòria de Foment i de Fepime", en al·lusió a postures com la de la Cambra de Comerç, que ha obert un període de reflexió per decidir si se suma o no a la iniciativa. Tampoc té una posició decidida el Consell General de Cambres de Catalunya.

Fa poc, Pimec va advertir que no hi participaria si es convertia en un acte polític, mentre que el Cercle d'Economia va decidir quedar-se'n al marge.
Anar al contingut