Barcelona

L'assetjament entre joves a la xarxa centra el Dia de la Internet Segura

Després dels últims casos de ciberassetjament a les escoles arran de la plataforma "Informer" de Facebook i l'aplicació per a iPhone "Gossip"', la Generalitat subratlla que cal mantenir a internet les normes bàsiques de respecte que s'apliquen a les relacions personals i socials fora de la xarxa.

RedaccióActualitzat
Fer un bon ús d'internet per evitar problemes com l'assetjament a la xarxa és un dels objectius del Dia Mundial de la Internet Segura. A Catalunya, aquest dia se celebra amb el rerefons dels conflictes que últimament s'han generat a les escoles amb la plataforma "Informer" de Facebook i l'aplicació per a iPhone "Gossip", on es publiquen tafaneries i rumors.

Per això, el lema que ha triat la Generalitat és "Connecta't amb respecte", i subratlla que cal mantenir a internet les normes bàsiques de respecte que s'apliquen a les relacions personals i socials fora de la xarxa.

A través del web Xtec.cat, la Generalitat ha fet arribar a professionals docents i pares consells sobre com cal actuar si es detecta un mal ús d'aquest tipus de pàgines. A més, ha editat dues guies per als alumnes de Primària i Secundària amb orientacions i estratègies per conèixer millor el ciberassetjament i fer-hi front.

En el cas dels "Informers", Facebook s'ha compromès a facilitar informació davant qualsevol requeriment dels Mossos d'Esquadra per denúncies de vexacions o assetjament a través de la xarxa. Això, després que la Generalitat, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, es va posar en contacte amb Facebook per instar-lo a suprimir una pàgina el més aviat possible quan es denunciï que s'hi ha publicat una calúmnia o una injúria anònimament.

Anar al contingut