Acapulco

Homes armats violen sis turistes espanyoles als afores d'Acapulco

Un grup d'homes armats han violat sis turistes espanyoles als afores d'Acapulco. Les autoritats locals han confirmat que cinc homes armats i encaputxats han entrat als bungalous on dormien tretze turistes espanyols i una de mexicana, set dones i set homes. A elles les han violades i als nois els han lligat.

RedaccióActualitzat
Un grup armat ha violat sis turistes espanyoles, als afores d'Acapulco, una de les zones més turístiques de Mèxic, segons han informat les autoritats locals. Les dones i les seves parelles havien llogat una vila anomenada Babaji, a la zona coneguda com a Playa Encantada.  

De matinada i mentre tothom dormia, cinc homes armats i encaputxats han entrat als bungalous per la força, segons fonts policials. Un cop a dins, els atacants han amenaçat els ocupants amb armes curtes, han lligat els homes amb cables dels carregadors dels telèfons mòbils i amb les cintes dels banyadors i han abusat sexualment de les dones espanyoles. A l'allotjament també hi havia una dona mexicana. Algunes fonts afirmen que també ha estat violada, però altres ho neguen i asseguren que ha estat lligada amb els homes, però no agredida sexualment.

L'assalt ha durat unes dues hores. El grup s'ha emportat dos ordinadors portàtils, 16 telèfons mòbils, tres càmeres, dues tauletes, reproductors d'MP3, targetes de crèdit i més de 500 euros, segons la Procuradoria General de Justícia de l'Estat. La seva cap, Martha Elva Garzón, ha explicat que els agredits no han pogut fer una descripció concreta dels assaltants, ja que tots ells anaven amb la cara coberta. La procuradora ha descartat, però, que els autors de l'acció tinguin vincles amb la delinqüència organitzada.

L'alcalde d'Acapulco, Luis Walton Aburto, confia que la investigació donarà resultats "molt aviat" i es podran així aclarir uns fets "molt lamentables" i també nocius per a la imatge turística de la ciutat. "Farem tot el possible perquè es castiguin" amb "tot el pes de la llei". Walton ha assegurat que, amb les declaracions de les víctimes, s'han pogut obrir algunes línies d'investigació. L'alcalde ha reconegut que el que ha passat és "responsabilitat de nosaltres, del municipi, del govern de l'estat" de Guerrero, "i és responsabilitat del" país "perquè nosaltres hem de donar seguretat".

Les víctimes han presentat després la denúncia davant de l'Agència de la Fiscalia General per als Delictes Sexuals. Un equip especial de la policia ha obert una investigació. Les autoritats del país han muntat un dispositiu policial per detenir els agressors.

Acapulco és una de les zones turístiques més famoses de Mèxic, però també s'ha convertit els últims mesos en una de les ciutats més violentes i en l'escenari d'enfrontaments entre els càrtels de la droga. El Ministeri d'Exteriors informa al seu web que cal extremar les precaucions si es viatja a aquesta zona i a l'estat de Guerrero.

Fonts de l'ambaixada d'Espanya a la capital mexicana han enviat la denúncia a l'Oficina d'Informació Diplomàtica a Madrid, que està reunint informació sobre els fets. Mentrestant, el cònsol general d'Espanya a Mèxic, Miguel Ángel Fernández de Mazarambroz, s'ha desplaçat a Acapulco per atendre els turistes agredits. Les víctimes han demanat discreció a les autoritats espanyoles i Afers Estrangers no aportarà detalls sobre la identitat i dades personals de les persones afectades.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut